2017 m. kovo 2 d., ketvirtadienis

Filmas: "Sąjungininkai" / "Allied"



Sveiki, kino mėgėjai,

Vikipedija teigia, kad režisierius Robert Zemeckis yra žymiausias lietuvių kilmės Holivudo režisierius. Žymiausias ar nežymiausias, bet jo filmai, įskaitant ir jo legendinį „Forestas Gampas“ (1994) yra tikrai pastebimi plačiosios auditorijos ir nuolat pritraukia gausybę žiūrovų. Panašiai nutiko ir su filmu „Sąjungininkai“ (angl. Allied) (2016), dėl kurio keistai subraškėjo ir subyrėjo Brad Pitt ir Angelina Jolie santuoka, bet tai tikriausiai tik papuošimas ant torto, nes daug ko mes nežinome. 

Filmas „Sąjungininkai“ absoliučiai pataikė į madą, kada iš naujo užgimė filmus apie šnipus. Tiesą sakant, šiai temai niekada nesimpatizavau ir kažin ko iš šio filmo nesitikėjau. Kaip ir buvo galima numanyti, siužetiškai filmas gana silpnas – du slapukai agentai atlieka užduotį, besimaskuodami vienas kitą įsimyli ir galiausiai nebegali vienas be kito tverti. Siužetiškai dėl B. Pitto ir scenarijaus niekaip iš galvos neišeina kvailos asociacijos su kitu jo filmu „Ponas ir ponia Smitai“, tik čia kur kas mažiau žaismės, nes filmas kiek kitokio žanro. Praktiškai iki pusės filmo galėjome mėgautis tik aktoriais ir kostiumais, bet siužetiškai filmas absoliučiai skystas ir netgi nuobodus. Vėliau, kai filmas persirita į antrą pusę, staiga atsiranda emocijos, spėlionės, abejonės, nors tenka pripažinti, kad filmas primena daugybę kitų filmų, tačiau žiūrėti vis tiek antrąją filmo dalį buvo įdomu.

Didžiausias šio filmo minusas – silpnas siužetas, kuriam tiesiog trūksta „suktumo“, originalumo, nes kiek bežiūrėtume, vis neapleidžia jausmas, jog jau kažkur kažkada matyta panaši istorija. Didžiausias šio filmo pliusas – Marion Cotillard bei Brad Pitt, kurie taip gražiai žiūrisi ir jų scenos, kad ir kokios šabloniškos, kad ir kaip teatrališkai sustatytos ir preciziškai nudailintos Holivudiška maniera, vis tiek nepraranda tvirtumo ir emocionalumo įspūdžio. Ir, žinoma, kostiumai, bendra filmo atmosfera gana vykusi ir patraukli ne tik masiniam žiūrovui, bet ir kino gurmanams. Filmas nėra kažin koks šedevras, bet su graudžia pabaiga gali priversti ašaroti minkštesnių širdžių savininkus.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 60/100
IMDb: 7.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą