2017 m. vasario 17 d., penktadienis

Filmas: "Išvykimas" / "Departure"



Sveiki,

Ne visada nepriklausomas kinas gali sujaudinti ir sudominti, tačiau jis vis tiek traukia kino gurmanus. Režisierius Andrew Steggall po keleto trumpemetražių LGBT tema sukurtų filmų pagaliau ryžosi sukurti pilnametražį kino juostą „Išvykimas“ (angl. Departure) (2015), perkeldamas analogiškas temas ir pasitelkdamas jau kino pasaulyje žinomus aktorius – Julie Stevenson, kuri man kaip aktorė taip niekada ir nepatiko bei kylančią naujosios kartos žvaigždė – Alex Lawther.

Filmas apie skyrybų kamuojamą moterį, kuri visomis išgalėmis bando atsisveikinti su žlungančiu vedybiniu gyvenimu ir nemato, kaip jos homoseksualus sūnus pamažu įsimyli vietos šiurkštųjį Klemensą... Filmas mažo biudžeto, todėl jo stiprioji pusė lyg ir turėjo būti pati istorija, jos psichologinės gijos – depresija, skausmas, erotiniai paauglio išgyvenimai ir t. t. Tačiau režisierius visą šį „rūbą“ įvilko į kažin kokį tingiai meditatyvų pasakojimą, kuris viską paverčia momentaliais, pilnais estetiškai nuvertėjusių ir nuobodžių pauzių. Bereikšmis scenų pauzavimas rodo tiesiog nereikalingą manieringumą, iš akmens bandymai išspausti sulčių, norint suteikti simbolinio ypatingumo, psichologinės gelmės, tačiau iš viso šito išeina tik šnipštas, nukvėpęs saldus gazuotas gėrimas, nes išėjimas į teatralizuotą ir ištestęstą pasakojimą visų pirma rodo tiesiog režisūrinės patirties stoką ir gana neoriginalų, jau matytą kanadietiškojo kino tipo pasakojimo manierą, kuri menkai jaudina žiūrovą.

Filmas gali visgi patikti seksualinės įvairovės ieškantiems žiūrovams, kuriems rūpi brendimo ir griūvančios šeimos problemos, todėl filmas iš dalies neblogai „suveiks“ kaip edukacinė priemonė, tačiau estetiškai niūriais rudeniniais vaizdais prisodrinta drama sunkiai įsimins visų tų pilkų dramų grūstėje, nes trūko paprasčiausios intrigos ir platesnių siužetinių vingių, nes tiesmukai vaizduojamas hiperbolizuotas subtilumas išėjo kaip koks ilgas nuobodoko paveikslo peizažas, kurio simboliai, kaip antai skendimas vandenyje, iliustruoja tik tuos pačius jau kine seniai nusibodusius patosus.

Mano įvertinimas: 4.5/10
IMDb: 6.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą