2017 m. vasario 16 d., ketvirtadienis

Filmas: "Įkyruolė" / "The Meddler"



Sveiki,

Komedija apie mamytes, kurios kišasi į suaugusių vaikų gyvenimą ir taip bando išlaikyti motyvaciją būti reikalingai, tikriausiai labiausiai ir patinka amerikietiškame kine apie tai kalbėti. Sunku įsivaizduoti, kad tokios temos imtųsi juoko formate, tarkime, Rytų Europos kino kūrėjai. Amerikietiška romantinė komedija „Įkyruolė“ (angl. The Meddler) (2015) iš esmės pasakoja apie į depresiją linkusią dukrelę, prie kurios prilimpa visiems iš pusės žodžio įtinkanti ir patinkanti mamytė, kurią suvaidino legendinė aktorė Susan Sarandon.

Filmas, nereikia čia nieko slėpti ir pykti, yra nuobodokas. Siužetas ir situacijos apie sėkmingą mamytę darosi tokios nuobodžios toje saldžioje ir jaukioje amerikietiškoje pensijoje, kad net šiek tiek pikta, kad lietuvės pensininkės ne tik kitiems išmaniaisiais nesižarsto, bet ir sau vos tegali ką nors nusipirkti. Turtinga ir sveika senatvė leidžia S. Sarandon herojai patirti daugybę nuotykių, kurie neįtikina ir atrodo pernelyg nusaldinti, kad darosi koktu, kaip moterėlė net patekusi į avariją sugeba susirasti krūva naujų draugų ir šitaip įkvėpti aplinkinius gyvenimui. 

Žinoma, filme, kurį kino kritikai pasitiko gana šiltai, yra ir įdomesnių scenų, tačiau tikriausiai filmas taptų absoliutus niekas ir netgi tikras galvos skausmas, jeigu iš jo išimtume Susan Sarandon. Filmą rekomenduočiau žiūrėti tik šios aktorės gerbėjams, nes visais kitais atvejais filmas nuobodus, išsisėmęs ir nufilmuotas neoriginalia daug kur regėta holivudine maniera. 

Mano įvertinimas: 4.5/10
Kritikų vidurkis: 68/100
IMDb: 6.3


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą