2016 m. gruodžio 9 d., penktadienis

Filmas: "Ouija: Blogio pradas" / "Ouija: Origin of Evil"



Sveiki, skaitytojai,

Teigiamų lietuviškų recenzijų susilaukęs siaubo filmas „Ouija: Blogio pradas“ (angl. Ouija: Origin of Evil) (2016). Tai jau antroji šios jau tikriausiai ilgai nesibaigsiančios serijos dalis, pirmoji vadinasi „Vidža lentelė“, gal net tikslingiau versti „Dvasių lenta“, kuri praktiškai neturi nieko bendro su antrąją dalimi, išskyrus tai, kad tai istorija irgi apie dvasių lentą.

Gerai, pradėsiu nuo to, kad pirmoji filmo dalis, kurią mačiau prieš gerus metus, pasirodė toks prisvilęs niekalas, kad net tūžau ant savęs, kam žiūrėjau tokią pigią, banalią ir niekam tikusią nesąmonę. Šioji dalis žadėjo kur kas daugiau ir tenka sutikti, kad šioji filmo dalis kur kas stipresnė, tik dabar galvoju: o kodėl aš ją taip nuobodžiai vis tiek sužiūrėjau? Filmas tik atrodo, kad visa galva geresnis, o iš tikrųjų jis beveik toks pats prastas, kaip ir pirmoji dalis. Visų pirma šioji dalis pernelyg man priminė kitas siaubo istorijas, ypač „Išvarymo“ dalis. Taip, siužetiškai filmas labiau išplėtotas ir pagalvota daugiau šunybių-mandrybių, tačiau visumoje stipresnį įspūdį daro kostiumai, nostalgija praėjusių dešimtmečių madoms bei tai siaubo kino klasikai. Perkėlus siužetą į šių dienų pasakojimo laikotarpį, kitaip sakant, „pertapetavus“ šį filmą kitais rūbais, filmas praktiškai netektų savo pusės žavesio. Vadinasi, sukurta atmosfera nėra jau tokia įtikinama, o pasirinkti bauginimo būdai pernelyg popsiniai, raiškos ir išmonės pagrindu filmas absoliučiai vidutiniškas ir visai nenustebau, kad vos įpusėjus jau ėmiau dairytis laikrodžio ir skaičiuoti minutes, kada filmas baigsis. 

Taigi filmas „šiaip sau“, jeigu mėgstate tik tokio tipažo filmus, reiškiu užuojautą, nes tikriausiai nežinote, kas yra geras siaubo filmas. Šis, deja, tik vidutiniškas, kurio siužetiniai mazgai daugiau ar mažiau nuspėjami, problemos kažkur matytos, sprendimai ir režisūra taip pat. 

Mano įvertinimas: 4.5/10
Kritikų vidurkis: 65/100
IMDb: 6.3


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą