2016 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Šios dienos daina: Annie Lennox "Why"



Sveiki,

Jau labai seniai norėjau pasidalyti šia škotų atlikėjos Annie Lennox daina „Why“, kuri pirmąkart pasirodė 1992 metais jos debiutiniame solo albume „Diva“ ir beregint tapo viena svarbiausių ir reikšmingiausių atlikėjos dainų. A. Lennox geriau žinoma kaip grupės „Eurythmics“ pagrindinė vokalistė ir tai yra kol kas daugiausiai britų muzikos apdovanojimais įvertinta atlikėja. Šį titulą ji pelnė 1984, 1986, 1989, 1990, 1993, 1996, 1999 metais. Atlikėja taip pat yra pelniusi „Oskarą“ už dainą filmui „Į Vakarus“, taip pat pelniusi „Auksinį gaublį“ ir daugybę kitų svarių apdovanojimų.

Šiandien atlikėjai jau 61-eri ir paaugliams tikriausiai menkai kam žinoma, nes kiekvienos kartos turi savo muzikos dievukus. Tačiau verta atkreipti, mano galva, į pirmuosius šios atlikėjos studijinius albumus, nes yra pritrenkiančių garso takelių. Daina „Why“ tikriausiai yra vienas iš tų gerų pop muzikos pavyzdžių, kur lengvai išsakyta filosofija dera su populiariosios kultūros miksu. Vyresnės kartos klausytojai A. Lennnox tikrai turėtų žinoti ir jausti nemenką nostalgiją.

Įdomus faktas: atlikėja yra pardavusi per 80 milijonų savo įrašų visame pasaulyje. Tai stulbinami skaičiai, ko tikriausiai niekada nepasieks jokia šiuolaikinė mega muzikos ikona dėl interneto įtakos.
Pasiklausykime šio magiško garso takelio:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą