2016 m. birželio 23 d., ketvirtadienis

Šios dienos daina: Céline Dion - "All By Myself"




Sveiki, skaitytojai,

Jau kuris laikas mano galvoje sukasi ši baladė, kartais pagaunu ją niūniuojant. Viena gražiausių Celin Dion baladžių, pasirodo, nėra Celin Dion daina. Pirmą kartą daina „All By Myself“ pasirodė 1975 metais ir ją atliko dainininkas Eric Carmen. Noras daina sulaukė išties gerų atsiliepimų, man Eric‘o versijai pritrūksta galios ir jausmingumo.

Celin Dion apskritai mėgsta perkurti ir perdainuoti įvairius senesnius hitus. Ji tai daro gerai ir pritrenkiančiai, todėl jos „All By Myself“, pasirodęs kaip singlas 1996 metais, tapo nepamirštamu hitu. Nors muzikos kritikų nuomonių irgi būta įvairių. Vieni atlikėją kritikavo dėl per didelio jausmingumo ir baladžių turinio bendrame albumo „Falling into You“ kontekste, kai kurie ją gyrė kaip tik dėl šių dalykų. Šią dainą lietuviškai pavadinimu „Vienui viena“ dainavo ir mūsų lietuviška publika, o dainininkas Merūnas Vitulskis baladę pavadino vienu sudėtingiausiu atlikimo prasme kūriniu. Nepaisant kritikos, Celin Dion singlas tapo Prancūzijoje ir Britanijoje sidabriniu, o JAV pagal pardavimus – auksiniu. 

Šiandien kūrinys atrodo kur kas kitaip nei anuomet. Bent man, jis labiau subrandintas, išlaikytas puikus balsas, įrašas, emocija ir tarp šiuolaikinės muzikos skamba išties labai gerai ir kelia nostalgijas senesnei muzikai. Tiesiog siūlau pasiklausyti Celin Dion versijos:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą