2016 m. birželio 22 d., trečiadienis

Filmas: "Išeities kodas" / "Source Code"




Sveiki, skaitytojai, 

2009 metais režisierius Duncan Jones puikų fantastinį filmą „Mėnulis“, kuris susilaukė nepaprasto kino gurmano susidomėjimo – mano irgi. Kol dabar kino teatruose siaučia jo trečiasis fantastinis filmas „Warcraft: Pradžia“, nusprendžiau pažiūrėti jo antrąją juostą „Išeities kodas“ (angl. Source Code) (2011), kuris taip pat pelnė kino kritikų ir žiūrovų simpatijas.

Tiesą sakant, lyginant su „Mėnuliu“, šis filmas praradęs savitą režisūrinį braižą ir atmosferą, jis kur kas holivudiškesnis ir pritaikytas masėms. Nepaisant to, trileris pripildytas įdomios mokslinės fantastikos elementų, kurie ir daro šį filmą įdomų. Gal kažkiek priminė filmą „Deja vu“, kuriame veikėjas prasiskverbia pro laiko gijas, kad ištirtų bylą, šįkart herojus nuolat grįžtą 8 minutėms į traukinį ir jame bando ne tik nukenksminti bombą, bet ir išsiaiškinti, kuris iš šimto keleivių tai padarė. Seniai bemačiau tokios struktūros istoriją, kai herojus kovoja ne tik su savimi, bet ir riboto laiko ištekliais – tai visada trileryje pasiteisina, šiame irgi. 

Filme pasirodo daugelio numylėtas aktorius Jake Gyllenhaal‘as, kuris ir vėl sukuria puikų vaidmenį. O kam dar patinka po „Išvarymo“ Vera Farmiga, tai filmas gali tapti ir švente. Stipriausia visgi šiame filme pasirodė ne tiek filmo idėjos – jos kažkur daugiau ar mažiau matytos, tačiau geras scenarijus ir tvirta koja padarytas jo realizavimas. Neabejotinai D. Jones yra talentingas režisierius, nes, pripažinkite, sukurti gerą fantastinį filmą masėms yra beprotiškai sunkus darbas, o „Išeities kodas“ yra vienas iš tokių filmų, kažkodėl anksčiau praplaukęs pro sąrašus kaip paprastas trileris ir tiek, bet toli gražu, filmas nepaprastas. Jis turėtų itin patikti vyrams, ypač tiems, kurie mėgsta kine veiksmą, suderintą su pašėlusiomis idėjomis. Man patiko.

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 74/100
IMDb: 7.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą