2016 m. birželio 22 d., trečiadienis

Filmas: "Gerasis dinozauras" / "The Good Dinosaur"



Sveiki, 

Animacijos pasaulis beribis. Žinoma, jį galima kaltinti šabloniškumu ir pasakojimo struktūros nelankstumu, tačiau jų filmuose deklaruojamos paprastos ir savaime suprantamos vertybės išties tinka ne tik mūsų mažiausiems, bet ir tėvams. Šiaip ar taip gerai, kad yra tokios produkcijos, kuria gali mėgautis visa šeima. Vienas iš tokių animacinių filmų yra „Gerasis dinozauras“ (angl. The Good Dinosaur) (2015), sulaukęs dėmesio ir pripažinimo visame pasaulyje.

Gal šis animacinis filmas ir nėra tikras perliukas, tačiau pakankamai geras ir turiningas. Ši istorija pasakoja apie bendražmogiškąsias vertybes (ir vėl!), tik jas transformuoja pagal dinozaurų eros principus. Gerieji dinozaurai įkūnija visus žmogaus šeimos savybes kaip ūkininkai – jie žolėdžiai, dirba ūkio darbus, tėvai auklėja savo vaikus. Tiesą sakant, lyg ir nieko naujo, tačiau taip gražu, o kai atsiskyrusiam bailiui dinozauriukui pasirodo pirmykštis žmogelis, pasirodo ir puikūs bei vakariečiams suprantamas humoras, be kurio šiuolaikinis animacinis filmas vargu, ar sulauktų tiek dėmesio. 

Iš esmės tai tikrai geras filmas, kuris tiks visai šeimai. Jis nesunkus, jo pasakojimo struktūra gana klasikinė – įvyksta mažo dizonauriuko nuotykis ir kelionės atgal į namus, patiriant daug pavojų ir įsigyjant naujų draugų, o šie pokyčiai nulemia herojaus pasikeitimą. Gražus, vizualiai apgalvotas pasakojimas turėtų patikti ne tik mūsų mažiesiems, bet ir tėvams. Geros ir teigiamos animacijos turi būti daug!

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 66/100
IMDb: 6.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą