2016 m. gegužės 23 d., pirmadienis

Šios dienos daina: Coldplay "Up&Up"




Sveiki, skaitytojai,

Kai buvo oficialiai paskelbta, kad britų roko grupė (nors man ji seniai nebe roko grupė, jeigu ką) atliks Brazilijoje vyksiančioje Olimpinėms vasaros žaidynėms himną, iškart atsirado daugybė skeptikų, kurie ėmė maištauti ir sakyti, kad „Coldplay“ neverta šitos garbės. Jų daina „Up and Up“ iš tikrųjų, bent man, pasirodė labai olimpietiška ir tinkama, o pasirodęs vaizdo klipas iškart be konkurencijos tapo metų vaizdo klipu.

Būtent vaizdo klipas jau savaime yra šioje dainoje meno kūrinys, papildantis dainos prasmę, kad mažas žmogus savo pasiekimas tampa dideliu pasaulyje, jis pasiekia dangų, vandenynus ir kitus dalykus. Ir apskritai daina, sako, kad niekada nereikia nustoti siekti ir augti, juk galbūt tikrai nesame tokie maži. Kitame kontekste galbūt klipas atrodytų užsakytas „žaliųjų“ ir skatinantis saugoti gamtą, nes labai jau visuomeniškas, apimantis Žemę ir istoriją kaip vientisą visumą. Džiaugiuosi, kad vaizdo klipo kūrėjai pasistengė iš peties, paskutinįkart tokį originalų klipą mačiau Naughty dainoje „Runnin“, kurioje talkino Beyonce.

Kol kas sunku vertinti dainos populiarumą, nes vaizdo klipas pasirodė prieš savaitę ir jau surinko 17 milijonų peržiūros, tačiau prognozuoju, kad daina bus išties sėkminga ir turėtų tapti vienu iš šios vasaros hitų. Iki šiol niekada pernelyg nesidomėjau „Clodplay“, tačiau šiandien pažadu panaršyti po jų ankstesnius albumus, net neabejoju, kad rasiu gerų kūrinių.

Pasižiūrėkite klipą ir pasiklausykite dainos:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą