2016 m. gegužės 17 d., antradienis

Filmas: "10-oji Kloverfyldo gatvė" / "10 Cloverfield Lane"




Sveiki, skaitytojai,

Šįkart apie gerai kino kritikų įvertintą siaubo trilerį „10-oji Kloverfyldo gatvė“ (angl. 10 Coverfield Lane) (2016). Šiomis dienomis tiesiog trokštu žiūrėti vien tik įtempto siaubo trilerius ir šis iš tikro buvo gana geras, nes tokio žanro filmai dažniausiai nuvilia, jų idėjos gana išsikvėpusios ir neretai eina viena linija. Šis filmas kažkaip atsispyrė nuo gerai paruošto scenarijaus, gana neblogai ištransliuotos idėjos leidžia mėgautis puikiu trileriu ir nežinomybe.

Režisūrine prasme, sakyčiau, filmas lyg ir niekuo neypatingas. Per penkiolika minučių netgi galima susidaryti įspūdi, kad jis pigus ir neunikalus. Vyras įkalina moterį bunkeryje ir ima ja rūpintis. Toliau lyg turėtų būti viskas aišku, tačiau netrukus pasirodo yra kiek kitaip, ir tada belieka spėlioti, ar bunkerio savininkas meluoja, ar iš tikrųjų sako tiesą. Žiūrovas visada paliekamas abejonėse, kai jau, rodos, priartėjama prie tikslaus atsakymo, įvykiai pasukami taip, lyg jie bėgtų nuo žiūrovo spėlionių ir nuolatos pateikia kokių nors netikėtų siužetinių vingių. Filmo finalas apskritai priminė jau net nebe trilerį, o kažkokią ateivių invazijos filmą ir smarkiai savo eigoje nutolo nuo pradinių siužetinių ir žanrininių linijų. Sakysite, kad miksas gal ir negerai, tačiau tai visgi įdomu, netikėta ir kažkaip visai gerai žiūrisi.

Filmas iš dalies primena ir dramą „Kambarys“, kur įkalinta moteris su vaiku, nebeturi vilties ištrūkti į lauką, tačiau šiame filme visgi įvykių ir intrigos netrūksta, nors ją kuria tik trys veikėjai. Čia pasirodo puikiai visiems žinomas aktorius John Goodman, kuris sukuria bauginančio psichopato vaidmenį. Puikiai, mano galva, pasirodė kažkaip lig šiol į akis nekritusi aktorė Mary Elizabeth Winstead.
Iš esmės tai tikrai įtraukiantis ir žiūrovo dėmesį išlaikantis filmas, o svarbiausia – nenuobodus kaip trileris su siaubo elementais! 

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 76/100
IMDb: 7.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą