2016 m. vasario 16 d., antradienis

Filmas: "7 dėžės" / "7 Cajas" / "7 Boxes"




Sveiki, skaitytojai,

Filmas „7 dėžės“ (ispn. 7 cajas) (2012) Paragvajuje, savo tėvynėje, tapo tikra sensacija ir tais metais buvo daugiausiai uždirbęs vietinis filmas, pelnęs prestižinį San Sabastiano kino festivalio apdovanojimą. Šį filmą galėjote išvysti ir Lietuvoje, „Kino pavasaryje“, kur lyg ir didesnio atgarsio kino juosta nesulaukė, tačiau aš vis tiek labai laukiau, kol pasirodys DVD ir pagaliau galėsiu pažiūrėti šį keistai išliaupsintą kino juostą, juolab kad ispanų ir lotynų amerikiečių kiną mėgstu.

Taigi, pirmasis įspūdis po „7 dėžių“ buvo toks, lyg vėlei būčiau išėjęs iš kino salės, kada pažiūrėjau „Lūšnynų milijonierių“ – tai tikrai Lotynų Amerikos „Lūšnyno milijonieriaus“ savotiškas atitikmuo, tačiau šiek tiek prastesnis istorijos atžvilgiu, prastesnis jis pasirodė ir už brazilų „Dievo miestas“ (2002), bet vertas geros akies. Šis kriminalinis trileris pasakoja apie jaunuolį iš Paragvajaus lūšnynų, kuris susižavi mobiliaisiais telefonais ir norėtų sukurti romantinį filmą, kuriame vaidintų, netrukus jis įsivelia į korumpuotą lūšnynų reikalą, pats nežinodamas realios grėsmės sutinka už 100 dolerių iš vieno lūšnyno tašką į kitą pergabenti ant karučio 7 dėžes. Na, ir prasideda ilga koliažinė istorija per lūšnyną, o paraleliai rutuliojama jo sesers ir gimdyvės istorija, vyruko, kurio vaikui reikia insulino ir... Ir viskas taip tiršta, lyg vėl nardytume Indijoje po lūšnynus. Greitos kameros ir operatoriaus darbas, puikūs vizualiniai sprendimai, nematyti aktoriai, pirmoji meilė, svajonės ir čia pat tykantis pavojus. Filmas tirštas, smarkiai apgalvoti sprendimai, o žiūrovą nuolat kamuoja pagrindinis klausimas – kas tose dėžėse, kurios vertos net gyvybių? Narkotikai? Ginklai?

Iš esmės man filmas patiko, tikiu, kad jis patiks daug kam iš įdomesnių trilerio žiūrovų, kurie mėgsta egzotiškas ir klampias vieteles, tokias, kaip trečiųjų šalių lūšnynai, kur vaikai ir jaunuoliai tampa savo svajonių didvyriais. Sodrus, egzotiškas, įtraukiantis pasakojimas. Rekomenduoju.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 72/100
IMDb: 7.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą