2015 m. gruodžio 24 d., ketvirtadienis

Filmas: "Amitvilio košmaras" / "The Amityville Horror"




Sveiki, skaitytojai,

Siaubo filmų fronte dažniausiai „nieko gero“ arba tenkina „vos vos“, maždaug tą patį galima pasakyti apie tikrais įvykiais (ak, kaip visada) paremtą juostą „Amitvilio košmaras“ (angl. The Amityville Horror) (2005). Įdomu tikriausiai dar ir tai, kad tikri įvykiai nutiko 1974 metais, o 1979 metais pagal gana tikslius namo brėžinius jau buvo sukurta pirmoji šių įvykių ekranizacija tuo pačiu pavadinimu. Prisipažinsiu, kad senosios versijos nemačiau, todėl filmų nelyginsiu.

Kaip ir daugelis siaubo filmų, paremtų tikrais įvykiais, susiję su tam tikru statiniu, šįkart tradiciškai su namu, į kurį įsikrausto jauna šeima ir pradeda atkartoti prieš tai buvusios šeimos tragedijos žingsnius. Kol namo pardavėjai ploja katučiu, šeimoje vėl vyksta didelė tragedija... Žodžiu, lyg ir nieko naujo nuo akmens amžiaus laikų, nes kino juostų sukurtų panašių į šią yra daugybė, visai neseniai matyta „Pragaras Konektikute“ dilogija irgi pastatyta pagal tikrus įvykius ir susiję su naujomis šeimomis sename name. Būtų įdomu pamatyti dokumentinį filmą apie tuos visus JAV namus, kuriuose vienaip ar kitaip įvykiai atsikartoja, nes medžiagos apstu į valias. Taigi...

Režisūros atžvilgiu šis filmas niekuo neišsiskiria iš kitų. Istorija intriguoja tik vidutiniškai – kvaili suaugusieji, investavę didelę sumą į namą, bijo iš jo išsikraustyti, nors ir mato, kad viskas griūva, tačiau „sveikas protas“ ir „mįslingi įvykiai“ tiesiog paverčia personažus eiliniais nesusitupėjusiais vaikais. Žinoma, kai ir pridera tokioje istorijoje – kviečiamas kunigas, daug verkiama, bet apskritai nieko nedaroma, todėl atitinkamai likimas (ir scenarijus) atseikėja pasekmes... Tai nėra pati prasčiausia ar neįdomiausia tokio tipažo juosta. Tikrai ne, sužiūrėjau visai įdomiai, tačiau kažko vertesnio šioje juostoje nesitikėkite išvysti.

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 33/100
IMDb: 6.0


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą