2015 m. lapkričio 3 d., antradienis

Serialas: "Juodoji našlaitė" / "Orphan Black" (3 sezonas)




Sveiki, brangūs skaitytojai,

Na, štai, pagaliau pamačiau „Juodoji našlaitė“ (angl. Orphan Black) sezoną ir belieka laukti ateinančių kitų metų, kai vėlei pasirodys šis serialas. Nieko pernelyg daug neanalizuodamas, galiu pasakyti, jog šį serialą taip lengva atsipūtus žiūrėti, kad nebepajauti, kaip praskrieja laikas. Nors šį kartą jį žiūrėjau kur kas ilgiau, nors viso labo tik 10 serijų, bet to pakako ir net nežinau, ar norėčiau, kad būtų daugiau serijų sezonuose.

Kas naujo šiame sezone? Tiesą sakant, pirmoji šio sezono pusė (pirmosios 5 serijos) buvo vienos nuobodžiausių per visus tris sezonus. Tas baisus „Dajados“ kalėjimas, kuriame pabuvojo tiek Sara, tiek Helena, man pasirodė pernelyg ištęstas ir nuobodus. Nenustebino ir mokslininkės Virdžinijos atkaklumas kažką išgauti iš vyriškosios lyties klonų. Žodžiu, kai serialas persirito į antrą pusę, vėlei pagavau azartą žiūrėti, nes jame kur kas mažiau „Dajado“, o ir įvykių pačių pačiausių.

Antrajame sezone kiek mažiau patikusi Alison pasakojimo istorija, šiame sezone išties tapo įdomi. Ji save kandidatuoja į vietos valdžios rinkimus, bet įsivelia ir į narkotikų platinimo verslą. Tai išties netikėta. Bene labiausiai nustebino Delfinos vaidmuo, kuri pakeičia ligoninėje sveikstančią Reičel. Ir žinoma, ji perima ne tik valdžios funkcijas, bet ir iš dalies Reičel šaltakraujiškuma, bet deja, taip įvykiai susiklostė, kad kitame sezone Delfinos jau nebeišvysime, kaip ir aktoriaus Dylan Bruce, kuris atliko Polo vaidmenį. 

Šiame sezone kur kas daugiau vietos skiriama aktoriui Ari Millen, kuris sukūrė irgi daug skirtingų klono vaidmenų. Jo meilės istorija su Greise ir įsitraukimas, ieškant originaliojo genomo, kad būtų užkirstas kelias klono mirtims vietomis netgi nukonkuravo ir pačios Saros istoriją, kol ji kalėjo „Dajados“  būstinėje. Tiesa, tarp visų tų originaliojo genomo paieškų, man jau susisuko visai galva, nes pasirodo jie turėjo būti iškasti kūdikio palaikai, o pabaigoje išvis stebuklas – ji ponios S motina, kuri, pasirodo tampa Saros tikra seserimi ir, žodžiu, vėl per giminystės ryšius viskas apsiverčia ir kur kas maloniau žiūrėti, kaip Alison verda muilą rinkimų kampanijai.


Kaip ir anksčiau, taip ir šiame sezone, atsiranda vis nauji klonai. Šįkart manikiūro specialistė Kristen.

 Aktoriai per trečio sezono pristatymą.


Pagrindiniai klonai: Helena, Sara, Alison, Kosima. 

 Viena juokingiausių scenų šiame sezone - Alison ir jos vyro donio purvinas pinigų šokis lovoje.

 Daug vietos šiame sezone vyriškajai klonų linijai.


Serialo vyrukai.

 Kadras iš paskutinės serijos. 


Helena kaunasi su Rudžiu.

Kosimos gyvenimas irgi klostosi „įtartinai“ – taip ir neaišku, kaip ji pasveiko po to baisingo kosėjimo. Šiame sezone ji susiranda draugę lesbietę, tai suprantama, eina emocinis frontas su staiga sužvaigždėjusia Delfina. Visą sezoną vis trypiama vietoje, bet tikroji valdžia vis dar lieka už uždangos ir ji neatskleidžiama. Tikriausiai apie ją bus ketvirtasis sezonas, į kurį viena koja mus įveda keistas Reičel įkalinimas jaukiuose apartamentuose, tačiau žaidimas tuo dar nesibaigia. Vėl visi stumdosi, perbėginėja iš priešų linijos į Saros pozicijas ir t. t. Kartais net juokinga ir net nevisai logiška, kaip elgiasi tie žmonės, nors ir žino, kokiuose pavojuose jie yra atsidūrę, bet... Toks jausmas, kad daugelis iš jų geriau neišduos savo darbo, bet geriau numirs.

Apskritai apie šį sezoną galiu pasakyti taip: pirmoji pusė buvo šiek tiek susvyravusi ir beprarandanti dėl šalutinių siužetinių linijų plėtojimo savo intrigą, tačiau nuo sezono vidurio vėl pamažu grįžtama prie Saros ir „Klono klubo“, o sezonas užbaigiamas efektingai su aliuzijomis į kitąmet pasirodysiantį ketvirtąjį „Juodosios našlaitės“ sezoną. Ir žinoma, baisu, kad kūrėjai neišsikvėptų ir nenusivažiuotų į lankas, suteikdami daugiau dėmesio kitiems personažams, nes nesinori, kad iš nuostabiosios aktorės Tatianos Maslany kas pagrobtų pagrindinį vaidmenį ir iš „Juodosios našlaitės“ serialas taptų „Juodasis našlaitis“, o juk tokių atvejų serialų istorijoje būta ne kartą.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą