2015 m. rugsėjo 8 d., antradienis

Filmas: "Nerealieji" / "The Incredibles"




Sveiki, skaitytojai,

Tikriausiai daugelis iš Jūsų ar bent jūsų vaikai jau yra matę animacinį filmą „Nerealieji“ (angl. The Incredibles) (2004) – tai tų pačių „La Troškinys“ kūrėjų darbas. Tiesą sakant, šalia „rimtojo“ kino mėgstu pažiūrėti ir šiuolaikinį didįjį animacinį kiną. Kažkaip visai atsitiktinai susiradau ir supratau, kad vis dar nesu matęs šio filmo, o pažiūrėjęs, galiu pasakyti, kad braižas išties atpažįstamas, bet „La Troškinį“ mačiau taip seniai, kad tiesiog sunku ir bepalyginti, kuris iš jų man labiau tiko ir patiko.

„Nerealieji“ – tai animacinis filmas apie super herojų šeimynėlę, kuri lyg ir nusprendė atsitraukti nuo pasaulio gelbėjimo ir gyventi normalų bei įprastą amerikietiškos šeimos gyvenimą, tačiau nuo savo galių jie apsunksta, ypač „šeimos galva“. Kūrėjams pavyko išgauti puikų komišką variantą, derinant „normalios šeimos“ ir super galių turinčių didvyrių gyvenimo kasdienybės elementus. Buitinis gyvenimas, sunkumai kasdieniniame biuro darbe – tai, ką žiūrovas supranta ir kas jam yra žmogiška ir šalia užgniaužtos super didvyrių emocijos. Sakyčiau, geras ir vykęs scenarijus, linksmi nuotykiai ir „blogiukai“ sukurti būtent pagal vaidybinių filmų apie kaukėtuosius didvyrius principus – čia rasite „Supermeno“, „Betmano“ ir kitų filmų scenarijaus elementų, kurie lengvai atpažįstami, todėl linksmi ir artimi.

Filmas išties šaunus, keliantis nuotaiką ir nors pabaiga, kaip ir visų pramoginio kino yra jau iš anksto žinoma, tačiau liūdna ir nuobodu dėl to nebuvo. Manau, kad praleidau linksmai laiką, o to būtent prieš miegą ir norėjosi.

Beje, kitais metais, po 12 metų pertraukos, kūrėjai pristatys antrąją šio filmo dalį. 

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 90/100
IMDb: 8.0


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą