2015 m. rugpjūčio 11 d., antradienis

[Meryl Streep torrent movies films pack] GERIAUSI MERYL STREEP FILMAI (apibendrinimas ir parsisiuntimas)




Sveiki, skaitytojai,

Na, išties... Paskutiniu metu labai troškau užbaigti tai, ką seniai buvau pradėjęs – pamatyti visus „Oskarui“ nominuotus aktorės Meril Streep vaidmenis. Ir pagaliau man pavyko. 19 gerų ir puikių filmų, daug valandų prie anuomet jaunos ir jau gerokai patyrusios aktorės, kuri laikoma viena geriausių šių dienų aktorių. Nors kai kuriuos filmus mačiau labai seniai, o kai kuriuos pamačiau tik šiomis savaitėmis, todėl atmintis gali šiek tiek pavesti, bandant sudaryti savo geriausių ir įsimintiniaųsių M. Streep „Oskarui“ nominuotų vaidmenų. Aišku, šis mano paruoštas sąrašas ne šiaip sau, nes siūlau Jums su nuorodomis į torrent parsisiuntimo puslapius, tik perspėju, kad filmai originalų kalba, tačiau tas, kas supranta angliškai, manau, problemų nebus, kaip nebus problemų susirasti ir angliškus (ar kitos kalbos) subtitrus, atitinkančius parsisiųstą filmą.

Na, prieš pradedant, sunkoka surikiuoti visus labiausiai patinkančius M. Streep filmus, nes jų labai daug ir žemesnėse atsidūrusiuose pozicijose filmai nebūtinai yra prastesni už aukščiau esančius – tai tik skonio reikalas, o kartais tiesiog atsitiktinumo. Taip, esu matęs ir daugiau filmų su M. Streep, nebūtinai nominuotų „Oskarams“, tačiau šiandien jų neįtraukiu į šį sąrašą, kaip antai paskutiniosios geros jos komedijos, taip pat „Valandos“, „Mama Mia“, „Manhetanas“, „Mirtis jai tinka“, „Siuntėjas“, „Namų vyras“, „Ramūs tarp vilkų“ ir kt., kuriuos mačiau ir kai kuriuos esu aptaręs savo saite.

Šį savo sąrašą sudariau dėl bendros visų jos matytų filmų refleksijos.

1. Sophie‘s Choice (liet. Sofijos pasirinkimas), 1982 m.


„Oskaras“ už geriausią metų vaidmenį ir šis filmas, mano nuomone, yra pats stipriausias ir geriausias Meryl Streep vaidmuo. Ne ką prastesnis ir pats filmas, vertas kino gurmano akies. Mačiau prieš keletą metų, bet iki šiol regiu ją taip, lyg būčiau matęs vakar. Stiprus siužetas, puiki istorija, apie motiną, kuri holokaustu metu turėjo pasirinkti, kurie jos vaikai mirs, o kurie galės išgyventi... Sukrečiantis!

Nuoroda į filmo parsisiuntimą: ČIA.

 2. Iron Lady (liet. Geležinė ledi), 2011 m.


Po daugybės metų M. Streep vėlei gauna „Oskarą“ už tikrai vertą grieko vaidmenį filme „Geležinė ledi“. Stiprus vaidmuo, puiki vaidyba, išmoktas britiškas akcentas ir įdėta daugybė triūso. O ir pats filmas man labai patiko, nors gal jis ir ne pats geriausias, bet vaidmuo geležinis!

Nuoroda į filmo parsisiuntimą: ČIA.

P. S. Filmą galite panaršę rasti ir lietuviškai.

3. Silkwood (liet. Karen Silkvud), 1983 m.


Vienas mėgstamiausių ir įsimintiniausių filmų su M. Streep ir Cher. Puiki biografinė istorija, kuri sukrečia. Pagrindinis vaidmuo itin stiprus, jis pasakoja apie moterį, kuri patyrė stiprių radioaktyvių medžiagų sukeltų nudegimų, o kompanija bandė tai nuslėpti nuo pasaulio... 

Nuoroda į filmo parsisiuntimą: ČIA.

4. The Devil Wears Prada (liet. Ir velnias dėvi Pradą), 2006 m.


Įspūdingas vaidmuo, regis, tik iš pirmo žvilgsnio labai holivudiškame filme, bet M. Streep stotas nemirtingas ir įsimenantis, sakyčiau, per amžius. Tai labai kitoniškas jos vaidmuo karjeroje, o ir filmas smagus, įsimenantis. Vienas charazmatiškiausių jos vaidmenų. Bent man.

Nuoroda į filmo parsisiuntimą: ČIA.

P. S. Filmą galite internete rasti ir lietuviškai.

5. Doubt (liet. Abejonė), 2008 m.


Labai patiko tiek vaidmuo, tiek pats filmas – intriguojanti atmosfera ir abejojimas. Griežtas, įtaigus, disciplinuotas ir religingas M. Streep sukurtos vienuolės Aloyzos vaizdumo. Tiesiog verta pamatyti kino gurmanams.

Nuoroda į filmo parsisiuntimą: ČIA.

Filmą galite rasti ir lietuviškai.

6. The Bridges of Medison County (liet. Medisono grafystės tiltai), 1995 m.


Nuostabus filmas! Įkvepiantis ir šviesus, bet kartu ir dramatiškas. Nuostabus aktorių duetas, režisūra, dialogai ir meilė toli gražu ne apie rudenį, bet ir ne apie pavasarį. Vienas mieliausių M. Streep vaidmenų.

Nuoroda į filmo parsisiuntimą: ČIA.

Filmą galite rasti ir lietuviškai.
 
7. August: Osage County (liet. Šeimos albumas: rugpjūtis), 2013 m.



Puikus filmas – visų pirma! Gerai tai, kad kiti aktoriai šalia M. Streep atrodo ne ką prastesni, ypač Julia Roberts, kuri taip pat buvo nominuota „Oskarui“. Neįtikėtina aktorių brigada, nuostabus siužetas ir už širdies griebianti M. Streep vaidyba. Tai vienas pirmųjų filmų, kurį dar kada nors norėčiau pažiūrėti ir vėl!

Nuoroda į filmo parsisiuntimą: ČIA.

Filmą galite rasti ir lietuviškai.

8. Julie iand Julia (liet. Džiulė ir Džiulija), 2009 m.


Beveik autobiografinis filmas. Gana nuotaikingas ir įtraukiantis. Didžiausias jame pliusas, žinoma, M. Streep vaidyba, išmoktas akcentas ir panašumas su realiu asmeniniu. Būtina pamatyti! Tai universalus filmas, tiek kino kritikams, tiek paprastiems žiūrovams.

Nuoroda į filmo parsisiuntimą: ČIA.

Filmą rasite ir lietuviškai.

9. Postcards from the Edge (liet. Linkėjimai nuo bedugnės krašto), 1991 m.


Gal tai nėra pats geriausias M. Streep vaidmuo, bet visumoje ji TAIP gerai atrodo šiame filme, kad tiesiog patį filmą įsimylėjau. Toks lengvumas, šviesumas, skaidrumas iš jos kuriamo personažo ir iš paties filmo.

Nuoroda į filmo parsisiuntimą: ČIA.

10. Ironweed (liet. Usnis), 1987 m.



Vienas niūriausių M. Streep filmų, kuriame ji suvaidino svajonių netekusią alkoholikę. Skaudus ir įsimintinas tiek filmas, tiek ir jos vaidmuo. Patiko.

Nuoroda į filmo parsisiuntimą: ČIA.

11. A Cry in the Dark (liet. Verksmas tamsoje), 1988 m.



Dar viena gera autobiografinė drama apie vaikžmogžudę ir jos ilgą pilną neįtikėtinų skandalų bylą. Vaidmuo stiprus, dar stipresnė istorija ir ganėtinai gera režisūra.

Nuoroda į filmo parsisiuntimą: ČIA.

12. One true thing (liet. Tai, kas svarbiausia), 1998 m.



Neblogas M. Streep vaidmuo. Gal labiau pačiam filmui simpatizuoju, nes M. Streep man labiau filme pasirodė kaip antraplanė. Visgi mane labai sujaudino kelios scenos, kai ji sirgdama sako savo dukrai gyvenimiškas tiesas...

Nuoroda į filmo parsisiuntimą: ČIA.

13. The Deer Hunter (liet. Elnių medžiotojas), 1978 m.



Vienas pirmųjų M. Streep vaidmenų kine. Jau įsimintinas ir geras – oi, kokia jaunutė ir visa graži. Aišku, vaidmuo antraplanis ir didesnį darbą nudirbo Robertas de Niro, tačiau pats filmas ir jo jėga labai įsimintina! Gurmanai, nelaukite! 

Nuoroda į filmo parsisiuntimą: ČIA.

14. Kramer vs. Kramer (liet. Kramer prieš Kramerį), 1979 m.


Filmas tiesiog klasika. Mačiau senokai ir M. Streep antraplanį vaidmenį suvaidino – gavo ir pirmąjį „Oskarą“. Aišku, dėl aktorių verta pamatyti. M. Streep dar labai jauna, bet įsimena nuo pat pirmųjų kadrų. Gal tai ne pats mėgstamiausias man dėl teisminės kovos dėl vaiko, tačiau taip jau būna su kultiniais filmais – jie ne visada privalo tikti ir patikti, bet pripažįstu, kad filmas geras. Kaip ir M. Streep, beje. 

Nuoroda į filmo parsisiuntimą: ČIA.

15. Music of the Heart (liet. Širdies muzika), 1999 m.



Vienas šviesiausių M. Streep vaidmenų kine. Aktorė intensyviai mokėsi griežti smuiku ir atliko biografinį muzikantės mokytojos vaidmenį. Filmą buvau įvertinęs aukštai, kėlė daug sentimentų, bet visumoje, manau, yra geresnių M. Streep vaidmenų, bet vis tiek verta pamatyti. Kažkaip paprasta, bet užgauna širdį.

Nuoroda į filmo parsisiuntimą: ČIA.

16. The French Lieutenant‘s Woman (liet. Prancūzų leitenanto moteris), 1981 m.


Labai gera ekranizacija. Tiesiog dėl kostiuminių dramų nusigrūdo šis filmas į galą, nes manau, kad tikrai yra gerų vaidmenų kostiuminėse dramose ir M. Streep kažko išskirtinio nesukūrė, bet vis tiek atrodė puikiai, kaip ir pats Jeremy Irons. Filmas taip pat geras.

Nuoroda į filmo parsisiuntimą: ČIA. (failas trijų kalbų, per playyer'į nusistatykite anglų kalbą ir gros).


17. Adaptation (liet. Adaptacija), 2002 m.


Kvailiausia tikriausiai yra tai, kad šį filmą nepelnytai būsiu nugrūdęs į galą, bet neapsirikite, tai mano kaltė. Filmą mačiau labai seniai ir, tiesą sakant, beveik nebepamenu apie ką jis, tik žinau, kad pati istorija man labai patiko ir paliko gerus įspūdžius. Kiek pamenu, M. Streep vaidino rašytoją ar kažką panašaus... Reiktų filmą pažiūrėti iš naujo, bet kitą vertus, kodėl negaliu nuosekliai prisiminti viso filmo siužeto, jei filmas buvo toks geras? Ir visgi... Filmas gurmaniškas.

Nuoroda į filmo parsisiuntimą: ČIA.

Filmą galite rasti lietuviškai.

18. Out of Africa (liet. Mano Afrika), 1985 m.


Filmą irgi matęs senokai. Tiesą sakant, tai mažai mane imponavęs filmas, kuris net siužetiškai pasirodė vidutiniškas. Aišku, geriausias jame esantis dalykas ir buvo M. Streep būvimas kadre, tačiau tai toli gražu, mano nuomone, nėra nei pats geriausias aktorės vaidmuo, nei pats geriausias jos filmas.

Nuoroda į filmo parsisiuntimą: ČIA.

Filmą galite rasti lietuviškai.

19. Into the Woods (liet. Gilyn į mišką), 2014 m.



Aha... Šis vaidmuo mane išties pribloškė. Pribloškė, nes buvo nominuotas „Oskarui“, kas beveik niekada nepasitaiko „Oskarų“ istorijoje. Už pasakų personažo vaidmenį ir dar tokiame, mano nuomone, ganėtinai vidutiniškame filme. Manau, kino akademija tiesiog iš tradicijos ir pagarbos M. Streep ir vėlei skyrė nominaciją, nors mano nuomone, ji šiame filme „Oskaro“ neverta, nors filme atrodo efektingai ir įsimenančiai, tačiau Angelina Jolie tokio pat tipažo filme „Piktadarės istorija“ atrodė kur kas vertesnė nominacijos.

Nuoroda į filmo parsisiuntimą: ČIA.

Filmą galite rasti lietuviškai.

APIBENDRINIMAS: Meryl Streep viena mano mėgstamiausių aktorių per visą kino istoriją. Sukūrusi be galo daug įsimenamų ir genealių vaidmenų, kai kada gal pernelyg pervertinama, tačiau gal bendrame kontekste ji to ir verta! Ji puiki ir tai, kad sunkoka buvo reitinguoti jos filmus, kažką nuskriaudžiant, kažką iškeliant, bet visumoje čia sudėti visi geri filmai, gal kiti labiau įsimenami, kiti mažiau... Tikiu, kad ji dar sukurs stiprių vaidmenų, vertų ir vėl „Oskaro“ nominacijos, o juk Lietuvos kino teatrus tuoj pasieks naujausias jos darbas „Roko karalienė“ – nekantraudamas laukiu.

Meryl Streep priskiriu prie tokių didžių savo kartos aktorių (kurios man irgi labai patinka!) kaip Jessica Lange, Susan Sarandon, Gleen Close, Judi Dench ir kt.



Jūsų Maištinga Siela
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą