2015 m. rugpjūčio 4 d., antradienis

Filmas: "Širdies muzika" / "Music of the Heart"




Sveiki,

Tęsiant „Oskarui“ nominuotus Meryl Streep filmų peržiūras, šįkart norėčiau aptarti „Širdies muzika“ (angl. Music of the Heart) (1999). Jau nebepamenu, kuri tai M. Streep nominacija, tačiau eiliškumas čia nėra jau toks svarbus. Filmas, pasirodo, esąs biografinis, nors IMDb puslapyje šiai kategorijai juosta nepriskiriama. Tai apie vieną muzikos mokytoją Roberta Guaspari, kuri balansuodama ties depresija dėl to, kad ją paliko vyras, vedama dviejų auginamų sūnų padrąsinimo, susiranda toli gražu ne prestižiniame rajone muzikos mokytojos darbą. Na, ir visa kita – santykiai su vyrais, parama vaikams, finansiniai sunkumai ir t.t. Visa tai rasite šioje muzikinėje dramoje.

Tiesą sakant, iš filmo daug nesitikėjau, nes pradžioje jis pasirodė toks tipinis, pasaldintas atsidūsėjimais, primenančiais Disnėjaus kuriamus filmus vaikams ir paaugliams. Režisūra, nepasakyčiau, kad auksu blizganti, veikiau tokia lengvai vidutiniška, bet bežiūrint, nė pats nepajutau, kaip susižavėjęs Meryl Streep kuriamu personažu, ėmiau dėl visko smarkiai išgyventi, o filmo pabaigoje norėjosi nubraukti ašarėlę. Žinoma, tai nėra stipriausias M. Streep vaidmuo kine, nors aktorė karštligiškai šiam vaidmeniui mokėsi griežti smuiku, bet pati drama, kurią išgyveno šioji moteris, pateikta pernelyg, nepabijosiu išsireikšti, didaktiškai-didvyriškai-holivudiškai. Žinoma, istorija pavyzdinė, bet nuo to kenčia šiek tiek individualioji režisieriaus Wes Craven pusė, nes dabar susidaro šioks toks įspūdis, kad filmas buvo užsakytas kaip koks produktas.

Filme pasirodo ir mano pamėgta aktorė Angela Bassett, kuri atliko ryžtingos direktorės vaidmenį, taip pat kine debiutuoja dainininkė Gloria Estefan – sakyčiau, visai įtikinamai ir laisvai suvaidino, nors jos vaidmuo antraeilis ir beveik nereikšmingas. Apskritai galima gėrėtis Meryl Streep kuriamais kadrais ir kažkodėl man iš dalies priminė panašaus stiliaus filmą „Muzika, suradusi mus“ arba dar kitaip vadinamą „August Rush“ (2007) – toks lengvai holivudiškas, bet irgi neprastas. Rekomenduoju „Širdies muziką“ ramiam jausmingam vakarui.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 54/100
IMDb: 6.7


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą