2015 m. rugpjūčio 5 d., trečiadienis

Filmas: "Kartą Niujorke" / "The Immigrant"




Sveiki, kino žiūrovai, 

Šįkart noriu aptarti filmą „Kartą Niujorke“ (angl. The Immigrant) (2013), kurį režisavo mano gana aukštai vertinamas režisierius James Gray. Kaip visada noriu pareikšti pasipiktinimą dėl kūrinio pavadinimo vertimo – nežinau, kokių piliulių ir kiek degtinės išgėrė tas asmuo, kuriam į galvą šovė filmą duoti savo pavadinimą „Kartą Niujorke“! Kažkoks pasityčiojimas, dievaži, o juk filmas vertas tikro grieko!

Puikus filmas, subtilus su puikiais aktoriais ir siužetu. Jau nuo pat pradžių užburia perteikiama atmosfera – skurdo ir emigracijos metai ir dvi moterys, sprunkančios iš Europos, kurią tuoj užguis Antrasis pasaulinis karas. Aišku, čia nemažai padirbėta su siužetu, dėliota abejotinos moralės, apgaulės ir atleidimo istorija, na, ir žinoma, šiokia tokia meilės trikampio istorija. Tiek kostiumai, tiek atmosfera, tiek negausios masinės scenos įtikina nuo pradžių iki pabaigos. Aktorius Joaquin Phoenix su šiuo režisieriumi jau dirbo prie filmų nebe pirmą ir nebe antrą sykį ir visi jo vaidmenys puikūs, kaip ir režisieriaus filmai. Šįkart jis vaidina gana abejotiną tipelį, kuris blaškosi tarp gėrio ir blogio, bet visgi pirmutinis vaidumo suteiktas mano jau kadais pamėgtai prancūzų aktorei Marion Cotillard, kuri dar sykį įrodė, kad yra aukštos klasės meistrė tiek savo vaidmenyse, tiek besirinkdama projektus. Apskritai vien dėl aktorinio darbo filmą galima žiūrėti drąsiai, o ką jau pasakoti apie filmo gelmes, apie tai, kaip režisierius perteikia kaltę ir atpirkimą, pasiaukojimą ir savo nuodėmių pripažinimą, jau nešneku apie epochos detales.

Filmas tiesiog labai geras, siūlau visiems kino gurmanams be išimties – emocija ir istorija jus lydės nuo pradžių iki pabaigos. Aukšto lygio filmas, kuris neturėtų praslysti žiūrovams, todėl ir aš, vertindamas jį, nepagailėsiu balų.

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 77/100
IMDb: 6.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą