2015 m. rugpjūčio 27 d., ketvirtadienis

Filmas: "Basieji dvyniai" / "The Skeleton Twins"




Sveiki, 

Šįkart norėčiau pristatyti ir pakomentuoti Craig Johnson režisuotą antrąjį ilgametražį kino juostą „Baisieji dvyniai“ (angl. The Skeleton Twins) (2014). Gal pradėsiu nuo to, kad šis filmas mane labai nustebino – labai niūrus (todėl man tinkantis!), kasdieniškas, pilnas keisto juodojo humoro. Tai istorija pasakojanti apie dešimt metų nesimačiusius dvynius, kurie prieina prie emocinės bedugnės ir bando dėl problemų nusižudyti, bet tik vėliau jie vienas kitą ištraukia už pakarpos. Dvyniai taip pat turi margas biografijas, mat, ištekėjusi Megė nuolat permiega su svetimais vyrais, o brolis gėjus išgyvena nevykėlio gyvenimą... Šitoks biografijos margumas ganėtinai būdingas Holivudui, bet šiame filme karnavališkosios dirbtinos kultūros nė kvapo, nes veikėjai toli gražu herojais netampa.

Nuostabūs dialogai! Tikrai. Puikus scenarijus ir visos scenos konstruojamos su tam tikra veikėjų santykių ir nuotaikos pliūpsniu. Režisierius tarsi depresijos liūne randa juodojo humoro perlus ir šitaip padeda dvyniams išlikti jų problemose. Kai kas jau spėjo filmą pasmerkti, kad neva vienas iš dvynių gėjus, bet, Dieve brangus, kiek gi galima vertinti kūrinį pagal savo siauraprotiškumą? Labai patiko filmo natūralus polėkis, jo tyli drama ir šaržavimas, apskritai dvynių tarpusavio santykiai irgi gana komplikuoti, bet jie turi „povandeninių“ problematinį-egzistencinį ryšį, kuris padeda išlikti, nepaisant kitų aplinkybių.

Filmas vertas ir gurmano akies, nes jis gana toli nuo Holivudo ir akivaizdu, kad režisierius turėjo ką pasakyti, įvesdamas buitiškų, bet subtilių simbolių, kaip antai auksinės žuvelės, kurios uždūsta, kaip kartais gyvenimas „dusina“ pačius dvynius. Labai patiko ir iki tol pernelyg į akis nekritę aktoriai – „Sunokusios pamergės“ žvaigždė Kristen Wiig bei Bill Hader – puikus depresinės juodojo humoro personažų kūrėjai. Apskritai labai man patiko ši lengva juostą apie mus kartais aplankančius sudėtingus dalykus. 

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 74/100
IMDb: 6.9


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą