2015 m. liepos 23 d., ketvirtadienis

Filmas: "Jūros periodo parkas" / "Jurassic World"




Sveiki,

Naujoji „Jūros periodo parko“ (angl. Jurassic World) (2015) epopėjos dalis nei nustebino, nei pribloškė, nei, tiesą sakant, labai nuliūdino. Kalbėsiu trumpai ir iš esmės, aplenkdamas kritikų nuomones, režisierius ir aktorius. Filmas lyg ir žadėjo būti didingas, bet aš tokiu jo nepavadinčiau. Taip, sukišta daug dolerių, daug kompiuterinės grafikos, o visumoje pavyko vos geresnis pramoginis filmas už vidutinį. Pasaulyje jis tapo populiarus ir pritraukė mases, tad galiu sutikti, kad nebent pats reginys ir yra stipriausia naujausios šios epopėjos dalis. O kaip visa kita?

Scenarijus erzina nuo pat pradžių. Kam po paraliais reikėjo tų vaikų? Priminė kažkokį beždžionyną! Nepatiko, kad filmas, kuris turėjo sukelti globalinės mokslinės katastrofos siaubą, tapo kažkokiu saldžiu nuotykių ir meilės prisaldintu pudingu. Personažai vaikai, seksualus vyras, pasikėlusi raudonplaukė... Dieve brangus, negi mums vis dar tai įdomu? Tie tipiniai personažai, kur gale filmo visi apsikabina, nubraukia prakaitą, o naujai iškepta porelė pasibučiuoja, o salė ploja už... dar vieną tokią pačią istoriją? Žmonės, atsibuskite! Scenarijus šiuo atžvilgiu nuobodus ir siaubingas. Nesakau, yra tikrai puikių niuansų ir scenų, pvz., dinozaurų tyrimai, jų pasislėpimas tankumyne, nežinia, kada ką užpuls, tos tamsiosios filmo erdvės puikiai panaudotos, bet, dievaži, viską glumina ir tempia žemyn šeimynai pritaikytas siužetas, kuris nieko gero neparodo.

Tiesą sakant, nė kiek nepergyvenau dėl herojų, nes žinojau, kad visi išliks saugūs ir filmo gale glėbesčiuosis. Nesakau, kad juos turėjo suėsti, kažkas mirti, o juk mirčių tikrai netrūko, bet priimtos žaidimo taisyklės primena tas pačias prieš 25 metus į kiną įvestas žaidimo taisykles. Iš šio filmo norėjosi ne pataikavimo masėms (juk visgi akivaizdu, galvota apie tai, kaip viskas turėtų atsipirkti), bet apie galimybę išplėtoti kitonišką siužetą, pateikti istoriją kitaip, o kol kas viskas skriejo ir praskriejo kaip „Disnėjaus“ filmuose. Iš esmės filmą tikrai galima žiūrėti ir jis neblogas, tačiau kiek mes galime tenkintis vien tik pakitusia grafika, o turiniu vis dar tokiu pačiu?

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 59/100
IMDb: 7.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą