2015 m. birželio 10 d., trečiadienis

Filmas: "Nuodėminga aistra" / "Passion"




Sveiki, kino žiūrovai,

Šįkart noriu trumpai pakomentuoti amerikiečių režisieriaus Brian De Palma paskutinį filmą „Nuodėminga aistra“ (angl. Passion) (2012). Na, šis režisierius praeityje sukūręs daugybę garsių ir visų pripažintų filmų, kurių net neišvardinsiu, nes daugelio net nesu matęs. „Nuodėminga aistra“ rodė per „Snobo kiną“, tikriausiai jei ne ta laida ir Ryčio Zemkausko komentaras, tikriausiai net nesivarginčiau žiūrėti šio filmo.

Na, šis trileris ganėtinai įdomus ir savitas. Apie moterų begalinę konkurenciją tiek viliojime, tiek versle. Tikriausiai nieko nėra blogiau nei moters kerštas, nes ji keršija paslaptingai, taktiškai, instinktyviai ir svarbiausia – ilgai mena piktą. Apie nuodėmingą aistrą keršyti, konkuruoti ir nekęsti. Šiaip filmo pati idėja nėra labai originali ir stipri – muilo operos lygio santykių pinklės, čia atrasite bendradarbes, kurios dalijasi vienu vyru ir viena apie kitą žino daug ir pradeda viena kitą žlugdyti. Taip, sakyčiau filmas muilo operos kondensatas, tik čia nėra vargšės Marijos, kuri kenčia po turtingosios padu, abi moterys daugiau ar mažiau parodo savo ragelius. Trilerio tempas gana vidutinis, yra įdomių scenų, bet pati istorija ganėtinai vidutiniška. Sakyčiau, toks pat ir visas filmas – vidutiniškas su gerai žinomomis aktorėmis Rachel McAdams ir Naoomi Rapace. Abi nudirbo visai gerą darbą, sukūrė charakteringus kontrastiškus vaidmenis. Į jas buvo ganėtinai įdomu žiūrėti, o filmas pakankamai stilingas, tačiau to grakštumo ir užtikrintos intrigos lyg ir pritrūko.

Manau, šio filmo pagrindinė blogybė ne aktorės, ne režisūra, bet siužetas, jeigu jis būtų perlipęs per muilų operos rėmus, tada trileryje būtų užsižiebusi tikra ugnis. Šiaip ar taip, vis tiek buvo įdomu žiūrėti. 

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 53/100
IMDb:5.3

Ryčio Zemkausko „Snobo naktis“ komentaras: 


Anonsas:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą