2015 m. gegužės 25 d., pirmadienis

Filmas: "Vaikinai iš Rytų" / "Eastern Boys"




Sveiki,

Šiandien noriu pakomentuoti kino filmą „Vaikinai iš Rytų“ (angl. Eastern Boys) (2013). „Kino pavasario“ repertuaro filmas, kurį režisavo Robin Campillo. Filmas susilaukė pačių įvairiausių visuomenės nuomonių, bet iš kino kritikų gana palankių vertinimų. Tie, kurie tikriausiai matė šią juostą, gali pripažinti, kad filmas išties šokiruoja ir įtikina.

Žinoma, pačioje pradžioje gana abejingai pasitikau filmą, galvojau: „ai, dar vienas filmas apie neva vaikinų prostituciją ir pan.“ Tačiau filmas išties nenuvylė ir suteikė nemažai intrigos, jaudulio, nerimo. Pati pradžia lyg ir aiški – Prancūzijoje, apie stotis trinasi vaikinai iš Rytų (Ukrainos, Rusijos, Čečėnijos ir kt.), kurie plėšikauja, teikia seksualines paslaugas vyrams, o dar dažniau juos apiplėšinėja jų pačių butuose. Taip nutiko ir pagrindiniam filmo veikėjui Danieliui, kuris susiviliojo stoties vaikinu, tačiau nežinojo, kad į jo butą savavališkai įsiverš ištisa chunta jaunuolių, diktuojančių savo sąlygas. Tiesą sakant, gąsdinanti situacija, žiūrovui permetama nepavydėtina brandaus vyruko gyvenimo situacija, tačiau jis netikėtai užmezga su vienu iš chuntos jaunuoliu intymius santykius, kurie grįsti įvairiomis jaunuolio psichologinėmis baimėmis. Filmo vidury juostą, sakyčiau, ištinka šiokia tokia krizė, nes nelabai įdomūs jaunuolio ir vyruko santykiai, socialiniai skirtumai, tačiau, artėjant filmui prie kulminacijos, išplėtojamos įdomus kriminalinis siužetas, o įtampos atsiranda (ohoho kiek!), net išpylė šaltas prakaitas.

Filmas tikrai geras. Gal pradžia atrodys pernelyg sterili, neįdomi, pernelyg piešianti socialinio dugno peizažus, tačiau įtampos ir „nepatogių žiūrovui situacijų“ tikrai į valias. Taip, tai vienas iš gerų nepatogių filmų, kurio ilgai nepamiršiu. Rekomenduoju.

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 74/100
IMDb: 7.0


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą