2015 m. gegužės 29 d., penktadienis

Filmas: "Šmėklų skyrius" / "Banshee Chapter"




Sveiki, kino žiūrovai,

Šįkart noriu pristatyti ir pakomentuoti kino filmą „Šmėklų skyrius“ (angl. Banshee Chapter) (2013). Šį Blair Erickson režisuotą filmą visai gerai pasitiko kino kritikai, tačiau žiūrovams filmas pasirodė gana vidutinis. Pasakojimas gana paprastas: mokslinis eksperimentas – iš negyvo žmogaus smegenų paimamas serumas ir suleidžiamas į gyvo žmogaus kraują ir šis pradeda regėti mirusiuosius, kurie galiausiai jį ir pribaigia. 

Filmas turi paprastą tradicinę šiek tiek pavalkiotą raiškos būdą – įvairiomis kameromis iš visokių rakursų užfiksuoti vaizdiniai, bet yra ir įprastinių operatoriaus filmuotų scenų. Koliažinis filmavimo principas. Šiurpuliukų filme taip pat, bent man, netrūko. Įdomiai transformuota mirties kvietimo formulė, tačiau neįtikino žurnalistės noras lįsti į šį mėšlą, nors aktorė pagrindinė gan neprasta. Smagu matyti filme ir serialo „Tikras kraujas“ žvaigždę Michael McMilian, tiesą sakant, net nesitikėjau jį čia išvysti. Iš esmės, jeigu ne ta įprastinė siaubo filmo atmosfera, lyg ir nieko novatoriško, filmas būtų išties labai geras, bet kadangi nieko naujo raiškoje nebandoma sukurti, o tokių filmų pasirodo beveik kasmet, tai galėčiau pasakyti, kad filmas tiesiog sukurtas vienam kartui suvalgyti.

Nepaisant tų vidutinių standartų, man siužetas ganėtinai patiko, buvo baisių vietų (gal dėl to, kad naktį žiūrėjau), buvo lakstymo, gaudymo ir viso kito. Gan mažas filmo biudžetas, nėra jokių masinių scenų, tačiau ir mažu biudžetu galima sukurti siaubo filmą, kurį galima žiūrėti. Aišku, daugiau ar mažiau kažkas matyta, nuspėjama, žinoma. Didžiausias šio filmo trūkumas tai, kad jis primena daugelį matytų filmų.

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 62/100
IMDb: 5.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą