2015 m. gegužės 5 d., antradienis

Filmas: "Nė viena naktis neprailgs" / "No Night is to long"




Sveiki, skaitytojai, 

Šįkart noriu pristatyti ir pakomentuoti kino filmą „Nė viena naktis neprailgs“ (angl. No Night Is Too Long) (2002). Britiško stiliaus drama su trilerio skoniu, sakyčiau, tik iš pirmo žvilgsnio atrodo labai įtaigi ir gana stipri drama. LGBT tematikos filmas, pasakojantis apie dviejų vaikinų užsiplieskusią aistrą, tarp kurių įsiterpia moteris. Filmas toli gražu nenagrinėja seksualinės įvairovės periferijų, filmas susitelkia į pasakojimo siužetą, svarbus ne tiek LGBT motyvas, kiek abejotinos kaltės ir atpirkimo santykis, kuris ne visada būna teisingas.

Filmo didžiausias įtaigumas, kad režisierius nebijo stambaus plano, nuolat rodo aktorių veidus taip arti, kad nebegalima atsispirti personažų akims, kurios pilnos baimės ir abejonės, ir pritemtos kančios, ir ko tik norite. Žinoma, operinis garso takelis skamba išties grėsmingai per visą filmą – gal kiek neįprasta, tačiau tokiam nekomerciniam filmui tinka kuo puikiausiai. Puikiai pasirodė aktorių duetas Lee Williams ir Marc Warren, tačiau kai kurios scenos pasirodė pernelyg teatrališkos, pritemtos iki metaforų ir simbolikos ir užgožė tikrąjį žmogiškumą. Filmas, sakyčiau, pavojingai balansuoja ant įtaigumo ir dirbtinos patetikos, tačiau tas pavojingas susilieja su siužeto pavojingumu ir filmas tampa provokuojantis, lauki, kol suklys ne tik personažai filme, bet ir režisierius...

Be teatrališkumo, erzino tik nuspėjamas siužetas nuo pradžios iki pabaigos, nuo žmogžudystės iki jos atomazgos, todėl scenarijus nėra šio filmo stiprioji pusė, bet žiūrėti tikrai galima pakankamai įdomiai, kai kurios scenos išties labai gražios, įtikinamos, palyginus su prasto turinio kitais LGBT temos filmais. Sakyčiau, šitas visai neblogas, bet iki gerumo lyg ir pritrūko.

Mano įvertinimas: 7/10
IMDb: 7.4


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą