2015 m. gegužės 25 d., pirmadienis

Filmas: "Apgaulinga aistra" / "Arbitrage"




Sveiki, kino žiūrovai,

Šįkart noriu pakomentuoti kino filmą „Apgaulinga aistra“ (angl. Arbitrage) (2012) – tai debiutinis režisieriaus Nicholas Jarecki filmas, kuris sulaukė palankių kritikų atsiliepimų. Dėl ryškaus aktorių kolektyvo ėmiau ir pažiūrėjau, nors trilerio žanras ne visada pateisina mano lūkesčius, tačiau šis pasirodė esąs visai neprastas. „Apgaulinga aistra“ – tipinis trilerio pavadinimas, balansuojantis ant kičo ir intrigos, na, manęs nei knyga, nei filmas tokiu filmu niekada nesuviliotų, tačiau ne pavadinimas esmė, o turinys. O turinys gana įdomus. Siužetas konstruojamas pagal trilerio dėsnius – turtingos visuomenės šeimynėlė, kurioje vyras turinti jauną meilužę, įtakingą kompaniją ir primirštą žmoną... Fonas – nieko ypatingo ir įdomaus, tik staiga po lemtingos avarijos ima griūti ištisi pasauliai, kurie, rodės, buvo nepaliečiami ir neįveikiami.

Siužetas gana nuspėjamas, nėra čia itin aštraus konflikto, tik savo kaltės atpirkimas stresu, pinigais ir prarasta žmogaus sąžinė. Tik klausimas, kada pagrindinis personažas šią sąžinę prarado? Kai pradėjo apgaudinėti žmoną? Slėpti įmonės finansus? Ar kai po avarijos ėmė slėpti savo kaltę? Patiko, kad filmas nenuėjo tuo keliu, kai personažai gauna atpildą, o mes galime pakelti ramų užpakalį nuo sofos ir eiti miegoti. Ne, filmas sako, tokių žmonių, kurie pinigais užkemša teisėsaugos gerkles yra tarp mūsų – visur, politikoje, versle ir gal net už tavo buto sienų...

Filme pasirodo pirmo ryškumo aktorius Richard Gere, kuris ir sukuria pagrindinį vaidmenį. Nesu tikras, kad aktorius yra man labai patinkantis, bet esu pratęs prie jo profilio, ramaus būvimo kadre, tai tiesiog susižiūrėjo kaip ir visada: „Ak, juk čia R. Gere!“ Susan Sarandon mane jaudino kur kas labiau – gal dėl to, kad moteris? Nežinau. Brit Marling keista matyti holivudinio tipažo kino juostoje, tačiau savo žavesio nė iš tolo neprarado ir net į filmą įnešė gaivumo.

Šiaip filmas visai neprastas. Laikau visgi jį pramoginiu, nors ir stengiasi iškelti papirkinėjimus, slopinimą kaltę, tačiau filmo struktūra ir braižas man pernelyg holivudiški, bet tai nereiškia, kad prasti, tiesiog holivudiški. 

Mano įvertinimas: 7.5/10
Kritikų vidurkis: 73/100
IMDb:6.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą