2015 m. kovo 1 d., sekmadienis

Filmas: "Kaip danguje, taip ir po žeme" / "As above so below"




Sveiki,

Užsinorėjau siaubo filmo ir užšokau ant „Kaip danguje, taip ir po žeme“ (angl. As Above So Below) (2014). Tiesą sakant, renkantis siaubo filmą darosi vis sudėtingiau ir sudėtingiau, nes mus pasiekia tiek daug prastos šio žanro produkcijos, kad kartais taip norisi, ką gero pamatyti, bet kartu gaila laiko prastam filmui. Kažkaip ir iš šio filmo per daug nesitikėjau, sakau, pažiūrėsiu dėl aukštesnio, nei įprasta IMDb reitingo.

Nenusivyliau. Buvau išties chaotiškame filme, kur yra pagauli emocinė idėja. Pasakysiu, kad paskutiniais metais vis labiau nusiviliu filmais, kuriuos neva filmuoja patys personažai, nešasi kameras į pavojingas vietas, patys lipdo pasakojimą – tokį principą pirmą kartą, berods, sukūrė „Bleiro Ragana“, kuri nepadarė jokio įspūdžio. Filmas „Kaip danguje, taip ir po žeme“ kažkaip įtraukė nuo pat pradžių, nors, regis, žaidžiama lygiai tokiais pats principais – gal buvau pernelyg ištroškęs siaubo filmo? Nežinau, bet buvo ir baisių filmo scenų, nors nieko lyg ir naujo nepateikta išskyrus pačią idėją, kad po Paryžiumi yra požeminis „veidrodinis“ pasaulis su galybe paslapčių, į kurių medžioklę išsirengia nieko neišsiskiriantis irzlus ir nenustygstantis jaunimėlis.

Filmų kūrėjai bandė pagal jau esamą modelį kurti idėjinį filmą ir jiems, sakyčiau, beveik pavyko. Jeigu iš šio filmo tikitės absoliučiai kažko naujo – nusivilsite, bet jeigu norite leistis tiesiog į lengvą kelionę po požemius – pirmyn, nes baisumų tikrai yra ir ne viskas turi atitikti realybę, kalbant apie kai kurių veikėjų charakteristiką ar logiškus veiksmus. Man filmas patiko, nė pats nesitikėjau.

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 38/100
IMDb: 6.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą