2015 m. kovo 28 d., šeštadienis

Filmas: "Atikos institutas" / "The Atticus Institute"




Sveiki,

Iš tikrųjų mėgstu filmus apie įvairiausius apsėdimus ir esu nemenkas „Egzorcistas“ serijos gerbėjas, tačiau tenka pripažinti, kad dažniausiai tokiais filmais tenka nusivilti. Panašiai nutiko ir su vienu naujausiu filmu „Atikos institutas“ (angl. The Atticus Institute) (2015), kurį pažiūrėjau genamas gana įdomių ir kontraversiškų nuomonių. Vienį filmą gyrė ir sakė, kad jis įdomus, kiti, kad nieko naujo jame nematę ir išjungę dar net neįpusėjus. Aš pažiūrėjau visą.

Filme kone per visas puses skanduojama skambioji frazė, kad JAV vyriausybė tik karta pripažino apsėdimą ir tas apsėdimas yra būtent šio filmo dokumentinė medžiaga. Dėl šio fakto tikriausiai filmas ir pritraukia nemažai žiūrovų. Dokumentinis formatas suteikiamas vaidybiniam filmui jau tampa tikrų tikriausia kliše siaubo kino pasaulyje ir, tiesą sakant, jau geriau būtų sugrįžti į klasikinę siaubo filmo formą, kadangi ten yra kur kas daugiau galimybių eksperimentuoti. „Atikos institutas“ galėtume sakyti gana neblogas siaubo filmas, bet labai jau neįsimenantis ir nuobodus.

Aštuntas dešimtmetis, kameros, stebėjimai, eksperimentai su apsėdimais ir antgamtinėmis galiomis, politiniai kėslai – visa ta medžiaga išties nemenka ir iš jos buvo galima išspausti tikrai daug tiek vizualiai, tiek siužetiškai, tačiau ar filmas nuėjo autentiškumo keliu, norėdamas atkurti kuo tiksliau instituto dvasią ir tą įvykį, arba tiesiog pritrūko biudžeto ir kūrybinės galios – kas dabar žino. Na, buvo nuobodoka, ypač pirmoji filmo pusė, kuri bandė intriguoti, tačiau jokių staigmenų nepateikė, buvo viskas tiesmukai nuspėjama. Finalas, kaip ir tikėtasi, nieko irgi nepateikė. Na, taip, buvo kelias scenos, kada pasišiaušė gyvaplaukiai, tačiau filmas neįspūdingas ir mažiau nei vidutinis – yra daug geresnių visomis prasmėmis filmų apie apsėdimus. Nėra jokio išgyvenimo ar jaudulio dėl apsėstosios, neišnaudotas ir valstybės pasinaudojimas apsėstąja variantas. Pasakojimas kažkoks „štrichinis“, be gelmių ir didesnių intrigų. Viskas praplaukė paviršiumi ir nieko neliko, o taip norėjosi eiti gulti su tokiu filmu, kad būtų baisu likti vienam kambaryje.

Mano įvertinimas: 3.5/10
IMDb: 5.4


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą