2015 m. vasario 6 d., penktadienis

Filmas: "Užstrigusi paauglystėje" / "Laggies"




Sveiki,

Režisierė Lynn Shelton jau tarp kino kritikų yra sulaukusi gerų atsiliepimų, todėl toliau tęsia savo kino tradiciją. Filmas „Užstrigusi paauglystėje“ (angl. Laggies) (2014) tikriausiai pernelyg neturėjo nustebinti, jeigu kas nors matė nors vieną šios režisierės darbą.

Neaušindamas srėbtuvės pasakysiu, kad filmas patiko, paliko lengvumo įspūdį. Sukaltas gana nebanaliai, simpatiški dialogai, bet už vis labiausiai patiko Keira Knightley kuriamas personažas – niekaip negalinti subręsti ir suaugti moteris, kurios elgesys ir visa pasaulėžiūra liko mokyklos baigimo dieną. Draugės jau ištekėjusios, laukiasi vaikų, o ji beviltiškai kamuojasi su gyvenimo nemylimu draugu, bėga nuo vestuvių ir nežino, ko nori... Infantilumas yra svarbiausias personažo bruožas, atsakomybės stoka, tikslų neturėjimas merginą nubloškia į visai kitus gyvenimo krantus, kur ji pamažu įgyja tokios patirties, kad ima spręsti svarbius savo gyvenimo klausimus. 

Filmas toli gražu nėra įspūdingas, režisūriniu atžvilgiu jis gana paprastas, be didesnio biudžeto, bet visgi kažko turi. Gal dėl to, kad režisierei buvo svarbus šitoks žmogaus tipas, kada veikėjas pamažu moksi priimti sprendimus ir nešti atsakomybę. Tėvelio dukrelė atkartoja tėvo klaidas ir išmoksta nieko nebesmerkti. Šįkart manęs neerzino net Chloe Grace Moretz, kurios dažniausiai negaliu pakęsti, Keira buvo kaip niekad „ne lėlės“ pavidalu ir tokia natūrali, kad jos net gražuole nebesinorėjo vadinti ir pagaliau galėjau įvertinti ir patvirtinti seną tiesą, kad ji tiesiog gera aktorė.

Šiaip filmas tikrai neprastas, tinkanti paauglių, jaunimo auditorijai, tėvams, auginantiems vaikus, bet iš esmės filmas neturi specifinio žiūrovo, kaip neprastas meninis kūrinys, jis tinka visiems. 

Mano įvertinimas: 7.5/10
Kritikų vidurkis: 66/100
IMDb: 6.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą