2015 m. vasario 7 d., šeštadienis

Filmas: "Dėžinukai" / "The Boxtrolls"




Sveiki,

Animacinis filmas „Dėžinukai“ (angl. The Boxtrolls) (2014) yra laikomas vienu geriausių praėjusiu animaciniu filmu. Nutariau pats pažiūrėti ir įvertinti, juolab kad animaciniais filmais retai kada nusiviliu, o ir juos visada įdomu žiūrėti. „Dėžinukai“ (labai gražus lietuviškas pavadinimo vertimas) man žadėjo ganėtinai daug...

Be jokios abejonės filmas turi ganėtinai originalią idėją – sukurti visiškai nauji animaciniai personažai dėžinukai. Pati filmo grafika gana šiurkšti, bet paskutiniu metu vaizduoti išklerusius, iškrypusius ir deformuotus personažus yra norma, atskirtis nuo Volto Disnėjaus tradicijos. Monstriukai, monstrų personifikuotas pasaulis irgi tampa normatyviniu animacinių personažų dominante. 

„Dėžinukai“ neblogas filmas, jame yra išvystyta istorija, įdomi idėja, personažai, ištisa politinė-geografinė miesto istorija, bet kartu, bent man, filmui trūko juokelių, netikėtų siužeto vingių, nes daugiau ar mažiau viskas nuspėjama. Kažko filmui trūko siužetine prasme – jį kuo puikiausiai sužiūrės mažieji žiūrovai, tačiau man, šiek tiek jau išlepintam animacinių filmų žiūrovui, filmas pasirodė vidutinis, sakyčiau, yra ir geresnių variantų.

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 61/100
IMDb: 6.9


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: