2015 m. sausio 8 d., ketvirtadienis

Filmas: "Vienas šūvis. Dvi kulkos" / "The Heat"




Sveiki, kino gerbėjai,

Šįkart noriu trumpai pakomentuoti kino filmą „Vienas šūvis. Dvi kulkos“ (angl. The Heat) (2012). Tai „Sunokusių pamergių“ režisieriaus Paul Feig vienas naujausių darbų, pripažintų kino kritikų. Iškart prisipažinsiu, kad „Sunokusios pamergės“ buvo tikrai juokinga komedija, todėl neabejojau, kad „Vienas šūvis. Dvi kulkos“ bus dar viena vykusi komedija. Ir ką? Nesuklydau.

Jau nuo pat pradžių viskas buvo tikrai gerai. Po ilgos pertraukos ir po „Oskaro“ statulėlės padariusi Sandra Bullock sugrįžo į kiną ir tikrai gerai pasirodė! Geri atsiliepimai iš jos komedijinio filmo „Piršlybos“ (nekalbu apie kitus žanrus), iškart leido atgaivinti šią aktorę kaip ir komedijų aktorę. Puikus siužetas ir scenarijus. Sakyčiau, filmas dėl savo detektyvinių elementų yra sudėtingesnis uždavinys režisieriui, bet be galo pasisekęs. Juk kur kas paprasčiau juokingai pavaizduoti vestuvių maniakes, nei juokingas detektyves? Labai puikiai pasirodė aktorė Melissa McCarthy – neįtikėtinai šarmingas personažas, tiesiog tankas tiesiogine šio žodžio prasme.

Filmas juokingas, scenarijų vingiai, na, sakykime, daugiau ar mažiau netikėti, nors gal ir nepribloškiami. Moteriška filmo „Baltosios pupytės“ versija, tik čia niekuo beveik nereikia persirenginėti ar apsimesti. Nežinau, kaip kiti, bet aš taip smagiai geros komedijos jau labai seniai nemačiau. Mėgavausi juoku, siužetu, aktorėmis iki pat paskutinio kadro ir net neerzino išlindę kai kurie komedijos žanro šablonai. 

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 60/100
IMDb: 6.7


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą