2015 m. sausio 13 d., antradienis

Filmas: "Suteršta garbė" / "Suteršta reputacija" / "The Human Stain"




Sveiki, kino žiūrovai,

„Suteršta garbė“, dar kai kur tiesiog verčiama kaip „Suteršta reputacija“ (angl. The Human Stain) (2003) yra, sakyčiau, Robert Benton daugiau ar mažiau vykusi knygos ekranizacija. Robert Benton nėra produktyvus režisierius, žinau jį iš tikriausiai jo geriausio darbo – „Kramer prieš Kramerį“ (1979) ir galiu pasakyti, kad jis nėra tas režisierius, kuris gali užvaldyti bet kurį kinomaną, bent jau su „Suteršta garbe“ – filmas, sakyčiau, tarp gero ir vidutiniško filmo, nors jame pasirodo tokios kino legendos kaip Nicole Kidman ir Anthony Hopkins.

Būtent dėl šių puikiųjų aktorių ir ryžausi žiūrėti filmą. Na, esu iš esmės beveik patenkintas filmu. Vėlgi – filmo sunki ir klampiai užtęsta pradžia. Tikiu, kad knygoje visa tai atrodo kiek kitaip, tačiau filme pirmasis pusvalandis gana tuštokas – pagrindinis personažas, kurį vaidina A. Hopkins netenka universitete darbo, ant jo rankų miršta žmona ir jis sugeria su kūrybinio peno ieškančiu rašytoju, truputį prisimena jaunas dienas. Tiesą sakant, norėjosi man išjungti, nes nieko įdomaus nepamačiau, o A. Hopkins tiesiog buvo žavus, bet filme jam beliko tik teliūskuoti iki kol nepasirodė N. Kidman kuriamas purvinos moters personažas, kuri po lova laiko sudegusių vaikų pelenus ir laukia, kol ją primuš jos buvęs vyras...

Tik dėl N. Kidman personažo man asmeniškai filmas tapo įdomus – įdomi sulaukėjusios ir sužeistos moters psichologizacija, jos neprisileidimas jausmų ir kartu begalinis švelnumo noras verčia ja elgtis retkarčiais įžūliai ir brutaliai, tačiau senukas tai supranta. Aišku, čia nėra itin aštraus trilerio, viską veikia žmogaus psichika ir tiesiog paprastas noras būti visiems laimingiems. Labai įdomus N. Kidman personažas iškėlė šį filmą į paviršių. Įdomus ir netikėtas Ed Harris pasirodymas, labai patiko ir „Kalėjimo bėglių“ žvaigždės Wentworth Miller pasirodymas. Visai gražiai pradžios vilkinimas pasiteisino filmo finale, apie kitos rasės pagrindinio personažo tapatybę.

Visgi, sakyčiau, kad ši drama, taip, veikiau drama, nei trileris, yra visai neblogas ir žiūrėti įdomiai tikrai galima.

Mano įvertinimams: 7/10
Kritikų vidurkis: 57/100
IMDb: 6.3



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą