2014 m. gruodžio 18 d., ketvirtadienis

Raudonasis sausas vynas: Famile Castel (Reserve de France) Merlot 2011




Sveiki,

Jau anksčiau esu aprašęs šios šeimos „Famille Castel“ prancūzišką vyną, kuris išsiskyrė nepaprastai geru kvapu bei neprastu skoniu. Šįkart norėjau sugrįžti būtent prie šios šeimos vynų ir pažiūrėti kuo įdomūs kitos rūšies vynai. Taigi, šįkart tai „Famille Castel“ (Reserve de France) Merlot 2011. Trijų metų senumo prancūziškas vynas, kuris, vos atkimšus butelį, leido mėgautis kuo puikiausiu kvapu. Neįtikėtinai gero vyno kvapas! Kaip ir ankstesnis vynas, kurį ragavau „Cabernet Sauvignon“ 2012, taip ir šis, išsiskyrė šiuo nepaprastu sodriu vaisių kvapu. 

Apie spalvą spręsti dar man labai sudėtinga, tačiau ji itin tamsi, rudo atspalvio priemaišų, kuris žada, kad skonis bus išties sodrus, prisipildys pilna burna aromato, tačiau paragavus tenka šiek tiek nustebti. Vynas gana švelnus. Skanus, bet truputį juntamas vandeningumas, norėtųsi už to vandeningumo pakilios atmosferos, bet nieko neįvyksta ir tik einant taurei prie pabaigos – šast! – ir įvyko tas stebuklas. Pajutau vanilės užuominas, apie kurias rašė etiketėje. Mano kolega, ragaudamas vyną, spjaudėsi, kad jam tai žibalas ir jokio šokolado ar vanilės neįmanoma apčiuopti. Tai tik dar kartą įrodo, koks įdomus ir filosofiškas yra vynas. 

Visgi gal man asmeniškai „Cabernet Sauvignon 2012“ buvo įdomesnis skonio atžvilgio ir dar intensyvesniu kvapu, nereikėjo tiek ilgai laukti maksimalaus skonio išsipildymo ir visgi „Merlot 2011“ nustebino, kai nieko nebesitikėjau – ėmė ir atėjo į gomurį ištisas paradas.

Mano įvertinimas: 7.5/10
Kaina parduotuvėje: ~20 lt.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą