2014 m. gruodžio 25 d., ketvirtadienis

Filmas: "Meilė ir turbulencija" / "Amour et Turbulences"




Sveiki,

Šįkart noriu trumpai pakomentuoti prancūzų romantinę komediją „Meilė ir turbulencija“ (pranc. Amour et Turbulences) (2013). Na, prancūziškos komedijos, sakyčiau, yra vienos geriausių pasaulyje, todėl jas žiūriu tausojančiai ir gana retai, bet tai, ką pamačiau šiame filme, mane, tiesą sakant, nelabai kas nustebino.

Scenarijus, sakyčiau, gana neprastas, bet filmas labai smarkiai paveiktas Holividinės komedijų kalvės – scenarijaus tipažas ir išklotinė labai artima Holivudo mokyklai, o vaizdavimas, veikėjų charakteristika taip pat labai panaši ir jei ne prancūzų aktoriai, tiesą sakant, nacionalinių kino skirtumų nė su kvapu nepajusčiau. Negelbėjo ir keletas romantiškų ir per ilgų scenų nufilmuotų Eifelio bokšto viršūnėje – tai tikriausiai dėl to, kad filmui, kaip prancūziškai produkcijai, kėliau pernelyg nepagrįstus nacionalinio kino ypatumus, kitą vertus, kodėl turėčiau teisintis?

Filmas gana vidutinis. Aišku, linksmas, žaismingas, be išskirtinių režisūrinių suktybių, įmantrybių, pritaikytas totaliai pramoginio kino žiūrovams, kitaip sakant, hedonistinis filmas, kuris neduoda praktiškai nieko, išskyrus pusantros valandos vėpsojimo į simpatiškus prancūzų aktorius. Itin žaisminga atrodė aktorė Ludivine Sagnier, neprastų fizinių duomenų aktorius Nicolas Bedos, tačiau abu buvo įsprausti į žanro kanonus ir negalėjo nieko permesti įdomesnio, kaip įprastas komedijos kino šablonus, pvz., dialogus, elgsenas, reakcijas... Mano kolegai, kuris irgi tuo pačiu metu žiūrėjo šį filmą (antrą kartą!) be galo patiko tiek filmas, tiek aktoriai ir sakė, kad mane prilups, jei duosiu mažiau nei 9 šiam filmui, bet aš kitaip negaliu.

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 49/100
IMDb: 6.3


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą