2014 m. lapkričio 15 d., šeštadienis

Filmas: "Džesabelė: Dvasios prakeiksmas" / "Jessabelle"





Sveiki,

Dar vienas komercinio siaubo filmo pavyzdys „Džesabelė: Dvasios prakeiksmas“ (angl. Jessabelle) (2014), kurį režisavo ir kūrė vienas iš „Pjūklo“ epopėjos režisierių. Filmas labai greitai buvo sumaltas į miltus kino kritikų ir aš tikriausiai iš kvailumo vis tiek ryžausi pažiūrėti, nes jaučiu vaikišką trauką šio žanrų kinui.

Filmą žiūrėjau su nuostata, kad ragausiu ataušusią ir neskanią sriubą, bet filmas beveik patiko, nes turėjo mįslę, mintį ir ją norėjosi suvokti, įminti. Tikriausiai filmas ant šios asiliuko morkos ir laikosi, nes visa kita buvo šablonų šablonas. Labai stigo režisūrinio originalumo, toks jausmas, kad jau viskas matyta ir regėta, turiu galvoje aplinką, režisūrinį braižą, kampą, intrigos formavimą – visos tos juostos, ežeras, vaiduokliški persekiojimai, personažų psichologija – matyta ir regėta iki kraujo raudonumo. Ir tik vudu burtų štrichai, (nors irgi, rodos, nieko naujo!), mįslė belieka šio filmo varomuoju varikliu, o visa kita tiesiog paskendo savose sultyse.

Nežinau, ar patiko ir pagrindinė aktorė, kuri, atrodo, lyg ir žavi, ir protinga, bet kažko truputį stigo. Apskritai filmui kažko stigo ir strigo. Gera mintis, idėja, bet viską sumovė, sakyčiau, režisūriniai sprendimai. Ypač nesąmoningai buvo motinos juostos filmavimai. Na, kuri tau dabar motina burs dukrai ateitį per filmavimo kamerą, kuri verks savo egoistiškai filmuodama ir šnypšdama snarglį mekens, kad tu mirusi, tu mirusi...? Neįdomu, banalu, nemotyvuota. Daug spragų, nereikalingų dalykų, kurie nutempia filmą į dugną ir paskandiną kaip pagrindinę filmo veikėją.

Mano įvertinimas: 4.5/10
Kritikų vidurkis: 37/100
IMDb: 5.4


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą