2014 m. spalio 6 d., pirmadienis

Filmas: "Liūtis" / "Cloudburst"




Sveiki, kino gerbėjai,

Šįkart noriu pristatyti ir pakomentuoti kino filmą „Liūtis“ (angl. Cloudburst) (2011), kurį režisavo Thom Fitzgerald. Na, tai man iki šiol nežinomas režisierius, tačiau niekada, kaip sakant, nevėlu susipažinti. Filmo scenarijus išties beprotiškas – 31 metus nugyvenusios senos lesbietės susiruošia pabėgti iš senelių namų ir išvažiuoti į Kanadą susituokti, pakeliui jos pasiima tranzuojantį abejotinos reputacijos striptizo šokėją ir patiria siaubingai linksmų nuotykių.

Žinote, ką? Žiauriai patiko! Iš tikrųjų net nesitikėjau, bet ir vėl tenka pripažinti, kad apie pagyvenusius ir senus žmones filmai būna kur kas įdomesni, nei apie dvidešimtmečius! Na, neapsigaukite, nors filme yra nemažai komedijos žanro elementų, visgi filmas daugiau draminis. Čia svarbu kalbėti apie gyvenimą plačiąja prasme, o ne apie heteronormatyvinį pasaulį. Iš esmės vėl primenama sena negendanti tiesa, kad svarbi meilė, o ne visuomenės normos. 31 metai kartu, netgi tada, kai viena iš jų yra tik pusaklė, tebėra meilė, pagarba ir rūpinimasis. Na, aišku, viskas šiek tiek filme „pakylėta“ iki idealo, bet vis tiek labai gražu.


Kadras iš filmo "Liūtis".


Kadras iš filmo "Liūtis", aktorius Ryan Doucette.


Filmas turi tipinę formulę – kelionė, per kurią pasikeičia herojų gyvenimai, bet stebina tikriausiai tai, kokius netipinius personažus režisierius pasirinko šiai istorijai papasakoti. Buvau sujaudintas tiek gamtos vaizdų, tiek personažų vaizduojamais jausmais, tiek aktorių amplua. Aišku, filme labiausiai išryškintas Olympia Dukakis, „Oskaro“ laureatės, netipinis vaidmuo – mačistinė nuolat besikeikianti lesbietė. Nieko neprikiši, atrodo, įdomi!

Filmas toli gražu neskirtas vien tik lesbietėms, priešingai – man tai buvo tikra atgaiva, kaip liūtis iš giedro dangaus. Buvau pasiilgęs gyvenimiškos komedijos, kada suvaikėję senukai iš esmės ima gyventi naują gyvenimą, tik gaila, kad tokį trumpą, lyg paskutinę gulbės giesmę prieš saulėlydį.

Mano įvertinimas: 9/10
IMDb:7.3


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą