2014 m. rugsėjo 23 d., antradienis

Filmas: "Tutsi" / "Tootsie"




Sveiki, kino mėgėjai,

Žinote, dabar pažiūrėjus legendinį filmą „Tutsi“ dar kitaip galima būtų versti tiesiog „Meilutė“ (angl. Tootsie) (1982) tikriausiai man vis dar sunku patikėti, kad šis filmas sulaukė net 10 „Oskaro“ nominacijų ir netgi vieną iš jų pelnė – geriausia antro plano aktorė tapo Jessica Lange, kurios filmus masiškai peržiūrinėju šiemet.

Paskutiniuoju metu komedijos žanro atžvilgiu tikrai nėra „Oskarui“ nominuoti filmai, tačiau „Tutsi“ kaip ir filmas „Džese tik merginos“ turi to klasikiniu parako, kuris vienaip ar kitaip pozityviai pakelia žiūrovui nuotaiką. Vyras persirengia moterimi ir įsivelia į beprotiškus nuotykius, slapta įsimyli gražią merginą, tačiau sudėtinga jai atskleisti savo tapatybę... Jau klasika tapęs siužetas ir aktoriaus Dustin Hoffman vaidmuo. Pirmasis Jessicos Lange „Oskaras“, na, ir ką čia bepridursi... Tiesiog filmas prašėsi peržiūrimas ir aš negalėjau atsispirti. Dabar galiu prisipažinti, kad filmas neprastas, tačiau jis manęs nesužavėjo. Tiesiog nepajutau to parako, su kuriuo galbūt sėdau žiūrėti šios komedijos. Viskas čia, rodos, kaip ir gerai – vaidyba, dialogai, humoras, scenarijus, bet, va, ėmė ir praslydo be didesnio žavesio. Ėmiau spėlioti, arba tas valandas su manimi buvo kažkas negerai, ar tiesiog filmas ne mano skonio.

Taip, filme buvo nemažai nuotaikingų scenų, žiūrėti tikrai galima ir filmas nė kiek nepaseno, lyginant su šiuolaikinėmis komedijomis, bet galbūt pernelyg nieko ir nebenustebina, tiek visko mačiusius. Aišku, buvo gera pamatyti jauną Jessica Lange, Dustin Hoffman ir Bill Murray, tačiau, deja, filmas nesuteikė tiek džiaugsmo, kiek tikėjausi. Bet nenoriu nuteikti tokiu „nekokiu“ savo atsiliepimu jus prieš šį filmą, priešingai – būtinai pažiūrėkite ir susidarykite savo santykį ir nuomonę.

Mano įvertinimas: 5/10
Kritikų vidurkis: 87/100
IMDb: 7.4


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą