2014 m. liepos 14 d., pirmadienis

Filmas: "Mizerė" / "Misery"




Sveiki,

Man iš tikrųjų nuskilo, kai pasirinkau pažiūrėti S. King‘o romano ekranizacija „Mizerė“ (angl. Misery) (1990). Na, su S. Kingo romanų ekranizacijų yra labai gerų, o svarbiausia – jų yra labai daug, kaip ir pačių rašytojų romanų. „Mizerė“ tikriausiai yra vienas geriausių ekranizacijų, kurį galėtume statyti gretai „Švytėjimo“, senąją „Kerė“ versiją ir pan.

Tikriausiai šis filmas būtų taip ir pralydęs pro mano akis, jei ne aktorės Kathy Bates pavardė, kuri šiame filme atliko pagrindinį vaidmenį ir už jį pelnė ne vieną prestižinį apdovanojimą, tuo pačiu ir visų kino aktorių svajonę – Oskaro statulėlę. 

Kodėl verta žiūrėti „Mizerę“? Vien dėl to, kad tai senas geras filmas! Šiuo metu užtikti šiuolaikinį gerą trilerį su bauginančia atmosfera yra tikra retenybė, tad neretai mes pamirštame, kad yra puikių senų filmų. „Mizerė“, sakyčiau, pasižymi visais puikiais įtempto siaubo filmo elementais, kurie neatrodo nusenę, nors ir išrasti gana seniai. Atmosfera – tai vienas iš pagrindinių filmo elementų, prikausto dėmesį išskirtiniai personažų charakteriai – šlovė Steponui Kingui! K. Bates atlieka itin keistos psichikos moterėlę, kuri ir stebinančiai maloni, ir tiesiog akyse pratrūkstanti siaubūnė. Puikus aktorinis pavyzdys tiek iš jos, tiek iš aktoriaus James Cean. Puikus psichologinis siužetas panardina į kažkokį sunkiai paaiškinamą būseną, kurios itin pasigendu šiuolaikiniuose naujausiuose trileriuose su siaubo elementais.

„Mizerė“, manau, patiks visiems, ir išrankiems kino žiūrovams, ir tiems, kurie tiesiog į kiną žiūri kaip į pramogą. Kraujo šiame filme nėra itin daug, bet tai, kas vyksta, išties prikausto dėmesį ir išlaiko jį iki pat filmo pabaigos. Neprailgo, net nekilo mintis dirsčioti į laikrodį, kada čia pasibaigs šita kankynė. Šita kankynė tapo itin maloni. Aišku, puikus siužetas, charakteriai, atmosfera ir tie dalykai, kurie man labai patiko – pagrindinis personažas yra rašytojas, jo kova su priverstine kūryba ir noru įtikti sau, bet galiausiai laimi rašymas sau kaip terapija.

Filmas, turintis meninę  ir išliekamąją vertę. Man labai patiko.

Mano įvertinimas: 9.5/10
IMDb: 7.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą