2014 m. liepos 20 d., sekmadienis

Filmas: "Laiškanešys skambina du kartus" / "The Postman Always Rings Twice"




Sveiki, kino gerbėjai,

Grįžtu į Jessica Lange aktorės filmų garažą ir traukiu vieną po kito senus jos filmus. Šįkart noriu pristatyti ir pakomentuoti juostą „Laiškanešys skambina du kartus“ (angl. The Postman Always Rings Twice) (1981). Pradėsiu nuo to, kad mes turime šį romaną lietuviškai, o filmas, apie kurį prabilau, yra jau ketvirtoji šio romano ekranizacija. 

Na, ką aš galiu pasakyti? Paskutiniu metu esu totaliai bejėgis prieš senąjį kiną, jis į mane įsiskverbia, aptraukia smegenis ir nebepaleidžia. Patiko. Žinoma, kad patiko šioji kino juosta. Puikus siužetas, nors šventai tikiu, jeigu duotume Holivudui iš naujo ekranizuoti šį romaną, manau, ištiktų isteriška nesėkmė. „Laiškanešys skambina du kartus“ – neabejotina klasika skambinantis filmas su mano nuostabiu, mylimu kino aktoriumi Jack Nicholson, kuris ir toliau transliuodamas nepaprastą mačizmą ir mergišiaus statuso turinčio nutrūktgalvio energetika, pakabina užeigos virėją Jessica Lange ant miltuoto stalo ir sumano, kad ši moteris nuo šiol priklauso jam.


Kadras iš filmo "Laiškanešys skambina du kartus".

Filme nemažai XX amžiaus cinizmo, manau, jis atėjo iš tos maištingosios literatūros, jis atsispindi ir personaže. Puikus aktorių duetas – Jessica Lange, negalėjau, kiekvienas kadras bėgo kaip medus su pienu, lygiai tą patį galiu pasakyti ir apie Jack Nicholson. Jie tiesiog sutverti būti amžinai kine. Nors aktoriai paseno, bet mes turime šią kino juostą! Ją galite rasti ir lietuviškai.

O šiaip, sakau, puiki ekranizacija, filmo energetika, aktoriai, XX amžiaus kino tradicija ir tiesiog mėgavausi, mėgavausi tiek šiurkštumu, tiek girgždančiais laiptais, tiek aistromis, tiek kriminalinėmis linijomis, teismų procesais. Filmas mačistinis, gana vyriškas, bet jis labai patiks moterimis, kadangi tai filmas apie meilę – nepigią ir beprotišką meilę. Ak.

Mano įvertinimas: 9/10
IMDb: 6.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą