2014 m. birželio 14 d., šeštadienis

Filmas: "Zombių žemė" / "Zombieland"




Sveiki,

Jau seniai norėjau pažiūrėti ką nors lengvo ir į akis kadaise buvo kritęs filmas „Zombių žemė“ (angl. Zomblieland) (2009). Žinote, neaušindamas savo kompiuterio klavišų, būsiu saikingas ir pasakysiu, kad iš filmo tikėjausi kur kas daugiau. Prieš žiūrint šį filmą, kuriame pasirodo mano jau pamėgta Emma Stone, puikusis Woody Harrelson, pažiūrėjau IMDb ir kritikų vertinimus – jie buvo puikūs. Sakyčiau, pernelyg puikūs tokiam filmui kaip „Zombių žemė“.

Filmas panašus į zombiškųjų filmų parodiją, vietomis keliantis šypsnį, tačiau amerikietiški komedijų triukai manęs nė kiek nesujaudino. Taisyklių žarstymai per visą filmą: prisisek saugos diržą, pervažiuok zombiui per galvą – pasirodė pernelyg monotoniški, o dar didesnė nesąmonė buvo jaunuolio beatodairiškas troškimas permiegoti su Emma Stone, kai visas pasaulis apsėstas piktųjų zombių. Iš tikrųjų pirmoji filmo pusė buvo labai nuobodi, antroji gal kiek geresnė, tačiau taip pat viskas pernelyg sintetiška, nekėlė nei juoko, nei kažkokio susizombėjimo, nors ir stengiausi atsipalaiduoti, pasijusti kino salėje su besijuokiančiais žiūrovais, bet nepavyko.

Filmas iš esmės nieko gero. Nesudomino, nepralinksmino ir neįbaugino. Jaučiuosi taip, lyg būčiau išgėręs litrą tiršto E621 ir apnuodijęs organizmą. Yra planų sukurti filmo tęsinį, kuris turėtų pasirodyti 2015 metais, bet vargu, ar žiūrėsiu.

Mano įvertinimas: 4.5/10
Kritikų vidurkis: 73/100
IMDb: 7.7


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą