2014 m. birželio 20 d., penktadienis

Filmas: "Skylė" / "The Hole"




Sveiki,

Psichologinį siaubo trilerį „Skylė“ (angl. The Hole) (2001) jau esu matęs nebe pirmą kartą – labai seniai jį rodydavo, o gal ir teberodo, TV kanalai. Prisiminiau kaip itin įtraukiantį, paslaptingą filmą, tačiau tikroji priežastis, dėl ko ryžausi žiūrėti antrąkart – Keira Knightely, kurios, nors užmušk, niekaip neprisimenu esant šiame filme. Aišku, dėl to, kad ji man kaip aktorė labai seniai nedominavo. Be reikalo, nes tai vienas pirmųjų jos svarbių vaidmenų kine. 

Filmas „Skylė“ yra vienas geresnių siaubo trilerio kino pavyzdžių ir visai nesvarbu, kad jis sukurtas daugiau nei prie dešimtmetį. Tai pasakojimas apie grupę jaunuolių, kurie sumano praleisti smagiai savaitgalį, užsidarę bunkeryje. Tik kai niekas jų nebeateina atidaryti, suvokiama, kaip tai buvo kvaila... Tikroji drama prasideda, kai tenka išgyventi giliai po žeme, kai senka vandens atsargos ir maistas. Filmas išdarkytas chronologine tvarka. Viena gyva išlikusi mergina pasakoja istoriją psichologei ir detektyvei, tačiau niekas nežino, kad merginos versija skiriasi nuo realybės, kuri yra kas žiauresnė, negu galima numanyti. Tai kas iš tikrųjų vyko toje skylėje?

Įdomus siužetas, įtampa, paslaptingumas, kuris išlaikomas iki filmo pabaigos, pasakojimo fabula garantuoja, jog su šiuo filmu nenuobodžiausite. Taip pat didelis bravo jaunosios kartos aktoriams, kurie daugiau nei prieš dešimtmetį, galima sakyti, pradėjo karjerą šiuo filmu ir nenutolo nuo kino, bet dar ir tapo žinomais garsiais filmų ir serialų aktoriais. Jau vien į juos, tokius jaunus, buvo įdomu pažiūrėti. Iš tikrųjų labai nenuskriausiu šio filmo ir parekomenduosiu daugeliui kaip nenuobodų ir įtraukiantį savo istorijos mįslingumu.

Mano įvertinimas: 8/10
IMDb: 6.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą