2014 m. birželio 13 d., penktadienis

Filmas: "Šėtono belaukiant" / "Devil's Due"




Sveiki, kino žiūrovai,

Tradiciškai noriu trumpai pakomentuoti matytą filmą ir šįkart tai „Šėtono belaukiant“ (angl. Devil‘s Due) (2014), kuris buvo rodomas ir Lietuvos kino teatruose. Tikriausiai nekomentuosiu, kad šiam filmui parinkti simpatingi, gražūs ir gerų fizinių duomenų turintys aktoriai, kad filmą įkvėpė sukurti R. Polanskio jau klasika tapęs filmas „Rozmari kūdikis“, kurio, deja, aš nesu matęs, tai negaliu palyginti, bet galiu palyginti su kitais siaubo filmais. Ypač filmas paveiktas „Bleiro Raganos“ ir „Paranormalių reiškinių“ filmų – raiška ir idėjomis nieko nesiskiria nuo šių filmų.

Filmas absoliutus nesusipratimas, nuobodybė. Nė kruopelytės fantazijos ar noro nustebinti žiūrovą, totalus blynas, kuris pasimes visame siaubo filmų liūne. Toks įspūdis, kad filmas kurtas absoliučiai remiantis kitomis juostomis, vagiant ir lipdant tiek siužetą, tiek režisūrinę manierą. Jeigu būtų mano valia, apkaltinčiau netgi plagiatu. Gerai, kad šalia turėjau žurnalą „Žmonės“, nes vietomis buvo tokių vietų, kad norėjosi kažkur kitur paganyti akis. Filmas absoliučiai nieko nenustebins, siužetas apgailėtinas, vaidyba nieko neišsiskirianti. Kada nustos nauji amerikiečių filmai naudoti vis tas sumautas filmavimo kameras, perduodamas iš rankų į rankas – juk jau atsibodo, velniai rautų! Pabandė dešimtys filmų šį triuką, pasisotinome ir užtenka, bet ne... Gaila pinigų tokiems filmams, ir laiko gaila... 

Nerekomenduoju jokiais būdais. Didesnio mėšlo, po šitiek gerų juostų aną savaitę, neteko matyti. Bet, kitą vertus, žinojau, ko tikėtis iš šio filmo, bet aš per savo durną galvą visada turiu pažiūrėti kokį nors šūdniekį ir po to bambėti. Ką jau padarysi.

Mano įvertinimas: 1/10
Kritikų vidurkis: 33/100
IMDb: 3.9


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą