2014 m. birželio 3 d., antradienis

Filmas: "Non-stop" / "Non-stop"




Sveiki,

Buvau pamiršęs, kad kartais mėgstu aštresnio siužeto ir įtampos filmus. Štai siaubo trilerio „Naštailė“ kūrėjas Jaume Coller-Serra šiemet pateikė dar vieną panašių emocijų filmą „Non-Stop“ (angl. Non-stop) (2014). Tiesą sakant, man nelabai patinka, kada nusprendžiama neversti pavadinimo ir palikti jį originalų kalba, bet ką padarysi, kažkam „Be sustojimo“ tikriausiai neskamba...

O filmas vėl apie lėktuvus ir teroristus, o tokių filmų mes tikrai esame matę ne vieną ir ne du – kasmet jų pasirodo po kelis, na, žinote, apie užgrobimą, bombas, susišaudymą ir nutūpimą kitame oro uoste, paplojame didvyriams ir pabaigiame seansą. Iš esmės „Non-stop“ irgi yra nukaltas panašiu principu filmas, bet jo visas „gėris“ yra pačiame spėliojime. Aš iškart nuteisiau pagrindinį personažą – neaiškų psichuojantį, išgeriantį, narkotikų paragaujantį didvyrį, kuris žaidžia su savimi „proto“ žaidimą, bet čia štai režisieriui pavyko nukalti kitokį siužetą, todėl žiūrint filmą iki galo neaišku, kas čia kaltas, kas čia vyksta ir tavo sukurti scenarijai lekia pro šalį. Už tai ir sveikinu šį filmą, nes jam pavyko padaryti tai, ką taip retai pamatyti tokiuose trileriuose – nenuspėjamą mįslės minimo eigą.

Filme pasirodo labai ryškios Holivudo žvaigždės – Julianne Moore, kuri šiemet gavo Auksinę Palmės šakelę (aišku, ne už šį vaidmenį) ir dar kartą įrodė, kad nėra iš piršto laužta. Jos ugniniai plaukai ir balsas... Ak, negalima nemylėti. Liam Neeson pamažu jau pradeda senti, tačiau jo vaidmenys toli gražu neprastėja – šįkart atliko dar vieną sudėtingą ir gana apgaulingą vaidmenį, su kuriuo jį ir sveikinu. 

Šiaip filmas visai neprastas, domu jį žiūrėti. Intelektuali dėlionė, nors režisūriniais niuansais nieko išskirtinio nepamatysite. Visas šio filmo svoris atitenka spėliojimams ir aktoriams, be viso šito filmas taptų nykesnis už vidutinybę. Rekomenduoju aštresnių emocijų vakarą arba... naktį.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 56/100
IMDb: 7.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą