2014 m. gegužės 23 d., penktadienis

Šios dienos daina: Kiss "Because I'm a Girl"




Sveiki,

Šiandien noriu pasidalyti labai senu Pietų Korėjos merginų pop muzikos grupės „Kiss“ kūriniu „Because I‘m a Girl“, kuris buvo labai populiarus prieš gal kokį penketą metų dėl savo ypatingai ilgo ir graudaus, ašaringo vaizdo klipo. Visai neseniai ši daina ir vėl atsidūrė mano klausomų kūrinių sąrašuose, todėl nusprendžiau pasidalyti su jumis pačiomis įdomiausiomis šios dainos versijomis, juolab kad mes nelinkę klausytis apskritai Azijos popso, nors jis savo regionuose kuo puikiausiai konkuruoja su amerikietiškos muzikos pertekliumi.

Pietų Korėjos merginų grupė „Kiss“ gyvavo labai trumpai 2001–2002, kurią sudarė trys merginos. 2001 metais pasirodžiusi daina „Because I‘m a Girl“ Pietų Korėjos kalba iškart žaibiškai tapo hitu. Sukurtas vaizdo klipas, kuris primena atskirą filmą, leido dar labiau išpopuliarėti šiam hitui. Vaizdo klipe nusifilmavo du garsūs P. Korėjos aktoriai. Ši daina greitai sulaukė ir angliškos, portugališkos versijos. Netrukus po neįtikėtinos šlovės pasklido gandas, kad merginų grupėje vyksta dideli konfliktai ir įrašinėjamas albumas taip niekada nebepasirodė, o grupė suiro.

Užtat mes iki šios dienos turime vieną populiariausių vakaruose Pietų Korėjos dainų ir vaizdo klipų. Daina tapo tikra karaokių favoričių Pietų Korėjoje. Pasiklausykime  ir pasižiūrėkime šio puikaus kūrinio vaizdo klipą:


Gyvas „Kiss“ merginų pasirodymas:


Angliška versija:


Instrumentinė melodijos versija, kuri tiesiog nepaprastai atpalaiduoja, kai priprantama prie melodijos:


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Wow, nesitikėjau, kad kažkas dar domisi Pietų Korėjos senesne kpop muzika. :)

    AtsakytiPanaikinti