2014 m. gegužės 23 d., penktadienis

Šios dienos daina: The Cranberries "Zombie"




Sveiki, muzikos klausytojai,

Šiandien noriu pasidalyti jau daugeliui iš mūsų gerai žinomu grupės The Cranberries (liet. Spanguolės) hitą „Zombie“. Priminsiu, kad airių muzikos grupė The Cranberries susikūrė 1990 metais ir grojo gana ilgai iki pat 2003 metų. 2009 metais ši grupė vėl atsikūrė, o jų muzikinė veikla tęsiasi iki šių dienų. The Cranbierries – tai roko grupė, bet jų muzikoje galima apčiuopti pop, airių nacionalinių muzikos garsų, indėniškos muzikos skambumo, o taip pat ir punkroko. 

Hitas „Zombie“ yra tikriausiai vienas žinomiausių šios muzikos grupės kūrinių. Singlas primą kartą viešumoje pasirodė 1993 metais rugsėjį ir iškart tapo grupės vizitine kortele. Daina tapo numeris vienas tokiose šalyse kaip Belgija, Australija, Danija ir Vokietija. 1994 metais pasirodė šios dainos modernus vaizdo klipas, o 1995 metais kūrinys išrinktas metų geriausia Europos MTV daina. 

Kūrinys dėl įsimenamo sąskambio ir teksto tiesiog „kala į galvą“. Bent jau aš dar ilgai niūniavau jos melodiją. Pasiklausykime:


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Laba diena,
    Jei jau pristatote dainą, gal malonėtumėte plačiau pakomentruoti apie ją? Labai domintų ką atlikėjai norėjo ja pasakyti tuomet, o ir ką norėjo šiuo video pasakyti. Taip pat nesuprantu, kam įpinti religiniai motyvai. Lauksiu nekantriai atsakymo.

    Pagarbiai, Artūras.

    AtsakytiPanaikinti