2014 m. balandžio 4 d., penktadienis

Pusšimčio viduryje




Sveiki,

Ateina toks keistas metas, kada imi skaičiuoti ant pirštų savo nugyventus metus. Tikrai. Toks keistas ir bauginančiai ramus, kažkoks prieštaringas jausmų ir juslių tumulas, kuris su nuostaba apmąsto laiką – galvoji, kad dabar laiko amplitudėje esi pusiaukelėje į senatvę. Dar tiek pat – ir jau senatvė, mano mamos amžius...
Kad kiekviena diena yra stebuklas ir dovana nereikia net kartoti – tai pradinių klasių mintys, perrašinėjamos iš sąsiuvinio į sąsiuvinį. Bet kaip tu pusiaukelėje iš jaunystės į tikrąją brandą, susizgrimbi, kad baterija jau išnaudota 30 procentų, o gal ir daugiau. Visai kaip su telefonu, kai kažkur iškeliauji ilgiau be įkroviklio, ir mąstai, ar sugrįžtant užteks likusios baterijos energijos?

Nepasenk, neapipelyk, nesuglebk, įpūsk židinį, įberk druskos, o jei reikia, ištepk medumi, tačiau nedrįsk gesti, nedrįsk... Tik ne gimtadienio dieną. Tik ne šiandien. Jei reikia, apgauk save! Sveikinu! 

Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Man atrodo, kad apie šią bateriją geriau jau per daug negalvoti, nebent kad tokios mintys paskatins labiau džiaugtis gyvenimu.

    Sveikinu su gimtadieniu! :-)

    AtsakytiPanaikinti