2014 m. balandžio 21 d., pirmadienis

Filmas: "Šėtonas manyje" / "The Devil Inside"




Sveiki,

Šiandien noriu trumpai pakomentuoti kino juostą „Šėtonas manyje“ (angl. The Devil Inside) (2012), kurį jau daugelis spėjo iškritikuoti, suvertinti mažais balais ir visaip kitaip pasmerkti. Na, siužeto nieko neatpasakosiu, tik pasakysiu, kad filmas iš esmės nieko novatoriško ir nematyto nepateikia – tai dar vienas filmas apie egzorcizmą, kokių per savo gyvenimą mačiau daugiau, nei turiu pirštų ant rankų.

„Šėtonas manyje“ – tai dokumentinio pobūdžio pasakojimas, kuris lygiuojasi į legendinę „Bleiro raganą“. Iš esmės filme nieko įspūdingo be gražiosios aktorės Fernandos Andradės. Siužetas kažkur lyg ir matytas, nors jis, kaip sako filmo kūrėjai pradžioje, remiasi tikrais faktais – kiek tų faktų, niekas neatskleidžia, belieka tik dėliotis viską galvoje ir tikrinti internete apie Vatikano politiką egzorcizmo atžvilgiu, žmogžudystę, įvykdytą 1989 metais ir pan. 

Filmas išties nėra įspūdingas, bet mane jis vis tiek sugebėjo prikaustyti. Pirmoji filmo pusė, kaip ir galite jau nuspėti, dėl šabloniškos pasirinktos dokumentinės formos, pakankamai pasyvi, pilna nuojautų, tačiau nuobodžių ir nelabai pagrįstų. Iš esmės filmą galima žiūrėti kaip vieną filmą apie egzorcizmą, o ne išskirtinį kino meno kūrinį. Yra šiurpuliukų, tačiau jie nesukrečiantys, jau kažkur matyti, regėti, išgyventi. Pasigedau tik novatoriško žvilgsnio į šį reiškinį ir kitokios pasakojimo formos, atmosferos.

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 18/100
IMDb:4.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą