2014 m. balandžio 21 d., pirmadienis

Filmas: "Paranormalūs reiškiniai 5" (Paranormalus aktyvumas: Velnio ženklas) / "Paranormal Activity: The Marked Ones"




Sveiki,

Šiandien noriu pristatyti ir pakomentuoti kino filmą „Paranormalus aktyvumas: Velnio ženklas“ (kitur dar galite sutikti kaip: „Paranormalūs reiškiniai 5“; „Paranormalus aktyvumas 5“) (angl. Paranormal Activity: The Marked Ones) (2014). Na, versti šį filmą „Paranormalus aktyvumas 5“ būtų neteisinga, nes penktoji šios sagos dalis pasirodys tik šių metų pabaigoje. Nors jau matėme ketvirtą dalį, tai peršasi išvada, kad ši dalis yra tarpinė tarp ketvirtosios ir penktosios kaip atskiras kūrėjų indelis į šią sagą.

Ši dalis toliau pratęsia įspūdingos sagos tęsinį. Na, įspūdinga jos gal ir nebepavadinsime, kadangi paskutinės dalys buvo gerokai išsikvėpusios, nuobodžios, pasikartojančios ir nevykusiai bandančios atvaizduoti tą patį šiurpų efektą, kurį sukėlė pirmosios dvi dalys. Šioji dalis, kurią režisavo visai kiti filmo kūrėjai, pasistengė, kad nors kažkiek skirtųsi nuo savo pirmtakų. Nors neatsisakyta tos pačios pasakojimo formos – jaunimas tamposi su savimi filmavimo kamarą, krečia juokus, kol galiausiai suvokia „prisižaidę“. 

Nors daugeliui ši dalis pasirodė dar nuobodesnė už buvusias, bet norėčiau šiek tiek apginti – filmo kūrėjai kur kas išradingesni, geresnis ir pats siužetas. Šioje dalyje kur kas daugiau paranormalių reiškinių, jau nuo pat pradžių prasideda mistiniai ir protu nesuvokiami dalykai, apsėdimas, šuns laikymas prie lubų, daugiau kraujo, smurto ir viskas vedasi į tą paslaptingą raganų sektą, apie kurią puse lūpos buvo užsiminta ketvirtojoje dalyje. Atsiranda paslaptingos kelionės laiku ir erdvėmis – tai išties pagyvina filmą, kad net norisi, kad kita dalis dar labiau išplėstų kontekstą ir papasakotų iš esmės raganų sektos pasakojimą, o ne vėl pasakotų naujos šeimos su kamera istoriją. Buvo smagu žiūrėti, filmas nustebino praplėsdamas sagos horizontus.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 42/100
IMDb: 5.0


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą