2014 m. balandžio 14 d., pirmadienis

Filmas: "Nužudyk savo mylimuosius" / "Nužudyk tuos, kuriuos myli" / "Kill Your Darlings"




Sveiki, kino gurmanai,

Šiandien noriu trumpai pakomentuoti kino juostą „Nužudyk savo mylimuosius“, Kino pavasario festivalyje filmas buvo pristatytas pavadinimu „Nužudyk tuos, kuriuos myli“ (angl. Kill Your Darlings) (2013). Nepūsdamas į akis į miglos, pasakysiu, kad filmas iš dalies yra nuviliantis, juolab kad labai laukiau, kada pasirodys dar vienas filmas apie bitnikų kartos judėjimą, kurio rate pasirodys vienas ryškiausių šios kartos rašytojų Džekas Keruakas.

Bet filmas ne apie Dž. Keruaką, tą taip pat labai greitai galima suprasti iš filmo anonso, tačiau filmas nepateisino lūkesčių. Aišku, filme bandyta atkurti autentišką bitnikų kartos besiformuojančią terpę – narkotikai, alkoholis, maištingas elgesys, Kolumbijos universiteto taisyklių laužymas ir, žinoma, homoseksualumas. Būtent ant homoerotikos filmas ir laikos – žydo Aleno simpatija ir meilė Lucienui, subtilios erotikos derinys, mažai nuogybių, daug ambicijų kūrybos atžvilgiu, tačiau filmas nepasirodė sodrus, laikmečio detalės parodomos, tačiau neišgyvenamos, neišnaudojamos iki galo, galimas daiktas, dėl riboto filmo biudžeto. Taip pat neatskleista bitininkų kartos tendencijos, jos pavaizduotos gana paviršutiniškai, labiau susitelkta į homoerotikos pasakojimą.

Britų aktoriui, amžinam Hariui Poteriui Daniel Radcliffe pagaliau išsipildė sena svajonė – suvaidinti gėjų, mat, aktorius jau ilgą laiką spaudoje simpatizuodavo LGBT žmonėms, kad net pats buvo ne kartą palaikytas homoseksualiu. Šįkart jaunasis aktorius suvaidino žydą Alleną – žydraakis aktorius tapo rudakiu kukliu studentu, kuris pamažu tampa maištinguoju rašytoju. Filme šmėkšteli ir mano pamėgta Elisabeth Olsen, Dane DeHaan ir kt. Šiaip šio filmo nė už ką nebežiūrėčiau antrą kartą, tačiau, aišku, jis nėra toks prastas, tą pastebi ir kino kritikai, jis turi savo idėją, savotiškos, prigesintos charizmos, bet iš esmės nieko ypatingo filme neįžvelgiau ir nepamačiau, bet taip pat nesigailiu jo ir žiūrėjęs.

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 65/100
IMDb:6.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą