2014 m. balandžio 21 d., pirmadienis

Filmas: "Kraujo ryšiai" / "Blood Ties"





Sveiki, kino mėgėjai,

Vos tik pasirodė kino filmas „Kraujo ryšiai“ (angl. Blood Ties) (2013), suskubau greitai pamatyti, nes labai jau viliojo įspūdingai gerų ir taip gerai žinomų aktorių gausa – Mila Kunis, Clive Owen, Marion Cotillard ir kt. Ne tik holivudinio sukirpimo aktoriai įsigilino į savo naujus amplua, tačiau pats filmas „Kraujo ryšiai“ pasirodė pernelyg sausokas ir ganėtinai užtęstas.

Jau nuo pat pradžių darosi aiški pagrindinė filmo idėja, kuri praktiškai nekinta iki pat filmo pabaigos – broliškos kaltės atpirkimo istorija, kurios siužetas aplipdytas sodriomis kriminalinėmis viena su kita susipynusiomis istorijomis. Vienos šeimos istorija, kurioje meilė, išdavystė, meilė išdavystė, smurtas ir niūraus pasaulio vaizdinys, kuris dar nutapytas 7-8 dešimtmečių spalvomis pasirodė itin šalta, nors ir įtikinama. Filmą galima pagirti nebent dėl gerų kino aktorių, tačiau pats filmas manęs nepajėgė sužavėti, sugraudinti ar kaip nors kitaip paveikti – viskas išliko pernelyg šalta, nepajutau nei broliško pasiaukojimo, nei dar kažko, nors esama ir gražių niuansų, kaip tris kartus pabelsti į medį, sugniuždytų moterų gyvenimas – ypatinga žaviai atrodė Zoe Saldana.

„Kraujo ryšius“ vertinčiau kaip gana vidutinį filmą – tą pastebi ir kino kritikai. Prancūzų režisieriui Guillaume Canet, kuris sukūrė tokius filmų hitus kaip „Paplūdimys“ (2000), „Vidokas“ (2001) ir kt. tai nebuvo pats geriausias darbas, nors siužetas ir turėjo parako, tačiau jo nepavyko taip suvaldyti, kad išlaikytų mano dėmesį nuo A iki Z. Mano nuomone, yra kur kas vertesnių filmų.

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 46/100
IMDb:6.5


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Iš pradžių perskaitęs Tavo pranešimą pagalvojau apie TV serialą, bet paskui supratau, kad rašai apie vaidybinį filmą. Artimiausiomis dienomis pasistengsiu pasižiūrėti kino juostą.

    Vaidybinis filmas, mėgėjiškai išverstas į lietuvių kalbą. randasi viename iš privačių torrent tracker'ių:

    http://www.torrent.ai/lt/t362339-Filmai-LT-Subs-Blood-Ties-2013-BRRip-TRL

    Jei neturite prieigos prie pageidaujamo tinklalapio, komentarų laukelyje nesidrovėkite palikti savo elektroninio pašto dėžutės adresą ir pagal pageidavimą atsiųsti pakvietimą. Žinoma, tik keliems vartotojams.

    Pagarbiai - Andrius, Kaunas

    AtsakytiPanaikinti