2014 m. kovo 10 d., pirmadienis

Filmas: "Nusileidimas" / "The Descent"




Sveiki, kino mylėtojai,

Šiandien noriu sugrįžti į siaubo kino žanrą ir pakomentuoti bei pristatyti juostą „Nusileidimas“ (angl. The Descent) (2005), kuris buvo gerai sutiktas tiek kino žiūrovų, tiek kino kritikų. Jeigu kalbant labai trumpai, galiu pasakyti, kad tai vienas geresnių siaubo filmų iš tiek prastų kūrinių, kuriuos mums siūlė siaubo kino rinka per paskutinį dešimtmetį, nors ir esama daug kritikuotinų dalykų.

„Nusileidimas“ pasižymi gana įdomiu siužetų, tik jo realizavimas filmo pradžioje labai abejotinas ir dvelkia štampais, abejone, jog filmas bus totalus šlamštas. Manau, „nekabinanti“ pradžia yra vienas didžiausių šio filmų trūkumų, pernelyg ištęsta Saros praradimo istorija, kuri labai silpnai įtakoja įvykius, vykusius urve. Įdomiausios, žinoma, filmo vietos buvo moterų psichologija, atsidūrus nepavydėtinuose spąstuose su urvų pabaisomis, kurios man labai buvo panašios į vieną iš būtybių filme „Žiedų valdovas“, taip pat sukurta klaustrofobiška atmosfera. Įtampos tose vietose kaip ir netrūksta, daug nežinomybės, tamsos, kas filmą daro išties baugiu, tačiau filmo pabaiga, taip kaip ir filmo pradžia, nuliūdino, kadangi priminė nenatūralų, kardinalų moterų sužvėrėjimą, keistas skerdynes, kaip kažkas juokavo Ksenos ir Laros Kroft judesių muštynes su pabaisomis, nors moterys pradžioje toli gražu nebuvo nei muštynių, nei kovos menų meistrės, juolab, kad padarai buvo kur kas pranašesni. Toks logikos nebūvimas tikrai nepapuošė šio filmo, tačiau tai buvo režisierių ir scenaristų reikalas.

Apie aktores nieko pasakyti negaliu nei blogo, nei kažko itin gero – aktorės savo žanro kanonuose, visos nematytos ir šviežios. Apskritai filmas gana vidutinis, nepaisant, kad užmojis buvo ganėtinai stiprus, tik realizacija erzinančiai vietomis menka, negyvybinga, neoriginali. Žiūrėti tikrai galima kaip vieną iš tokių vidutinių nepretenzingų juostų, tačiau neabejoju, kad ši juosta mano atmintyje labai greitai pasimirš. 

P. S. Filmas 2009 metais sulaukė tęsinio, tačiau jis buvo įvertintas nepalankiai tiek žiūrovų, tiek kritikų, todėl, jeigu nepatiko ši dalis, net nebesivarginkite ieškoti tęsinio. 

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 71/100
IMDb: 7.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą