2014 m. kovo 31 d., pirmadienis

Filmas: "Legenda apie Heraklį" / "The Legend of Hercules"




Sveiki, kino gerbėjai,

Paskutiniu metu mane traukia prie antikinių mito ekranizacijų, taip nutiko ir su labai prastai pasaulio žiūrovų ir kritikų sutiktų „Legenda apie Heraklį“ (angl. The Legend of Hercules) (2014).

Jeigu labai trumpai – vertinimai, sakyčiau, atitinka liūdną vaizdelį, kuris visų pirma visiškai neatitinka mitų ir pasakojimų, kurios taip reikėjo šiai juostai. Heraklio „apvaisinimo“ istorija tiesiog iškraipyta ir pernelyg laisvai interpretuota, jo realizavimas nevykęs, o dievų vaizdavimą kur kas įspūdingiau pateikia senas serialas „Heraklis. Legendinės kelionės“ (1994–2000), kuris daugelio Antikos ekspertų buvo kritikuojamas, bet tai, ką padarė šio filmo kūrėjai su antikine medžiaga tiesiog pasibaisėtina.

Siužeto įgyvendinimas dar viena didžiulė šio filmo duobė – jokio dramatizmo, jokio susidomėjimo pačia istorija ar antikos mitologija – viskas labai paviršutiniška, toks jausmas, lyg pažiūrėjau kokį nors nelabai vykusį dailininko štrichą, viskas tik lukštas, jokio turinio, staigmenos ar intrigos. Aišku, visai gražūs aktoriai, raumenų čia daug, bet kai jie taip neišnaudoti, tai siūlyčiau geriau įsijungti pornografinę juostą – bus sveikiau! Tai vienas iš tų filmų, kurie smarkiai nuvilia visomis prasmėmis, o vienas kitas švystelėjęs įdomesnis specialusis efektas tiesiog ištirpsta be didesnio įspūdžio. Nerekomenduoju ir laukiu filmo „Nojaus laivas“ – gal biblijinė ekranizacija sugebės nors per nago juodymą nustebinti.

Mano įvertinimas: 2/10
Kritikų vidurkis: 22/100
IMDb: 4.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą